Užburtas kalėdinis maratonas „Kalėdų Kalėdos“

 

Jau devintą kartą akcija „Knygų Kalėdos“, kurią inicijavo ir toliau globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, po visą Lietuvą skleidžia žinią – dovanokime knygas bibliotekoms ir Vaikų dienos centrams, o vieni kitiems – džiaugsmą ir šilumą. Ši graži tradicija sukviečia vaikus ir suaugusius į biblioteką pabūti šventiniu laikotarpiu kartu, atrasti, pažinti, pasidalinti geromis emocijomis ir širdies šiluma.

Gruodžio 11 d. startavo kalėdinis maratonas „Kalėdų Kalėdos“, skirta minėtai akcijai. Jis surengtas vykdant projektą „Bibliotekos sociumas“ (vadovė Sandra Jablonskienė). Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai, supakavę dovanėles išvyko į Švėkšnos ugdymo centrą „Diemedis“. Ten bibliotekininkų laukė net šešios šventiškai nusiteikusios jaunimo komandos kartu su savo auklėtojais. Buvo gera ir smagu į jų kasdienybę įnešti šventinio siautulio ir užkrėsti artėjančių Kalėdų dvasia.

Kaip kasmet, bibliotekininkai paruošė nuotaikingą kalėdinį protų mūšį, kuriame netrūko smagios muzikos, linksmų vaizdelių ir su Kalėdomis susijusių klausimų. Žaidimo nugalėtojais tapo daugiausiai taškų surinkusi, stebuklingais apsiaustais pasipuošusi „Burtininkų“ komanda. Tradiciškai niekas neliko be dovanų, tad ir liūdinčių nebuvo. Renginį vedusi šių eilučių autorė, išdalinusi saldžias dovanas, pasveikino visus vaikus ir pedagogus artėjančių švenčių proga, linkėdama jaukių Kūčių, linksmų šv. Kalėdų ir nuostabių artėjančių Naujųjų metų. Renginį organizavę bibliotekininkai ir patys buvo apdovanoti. Vaikai kiekvienam įteikė keramikos būrelio metu pačių pagamintus nykštukus.

Kitą dieną į F. Bajoraičio viešąją biblioteką susirinko didžiulis būrys vaikų iš Šilutės Žibų pradinės mokyklos (soc. pedagogė Daina Macijauskienė), M. Jankaus pagrindinės mokyklos, Pamario pagrindinės mokyklos (soc. pedagogė Angelė Noreikienė), Vaikų dienos centro „Diena kitaip“ (soc. darbuotoja Simona Antanaitytė), Bendruomenės namų „Spindulys“ (soc. darbuotoja Birutė Pilipavičienė), Vainuto gimnazijos (soc. pedagogė Elena Žąsytienė).

Susirinkusius vaikučius, jų socialines pedagoges ir policijos rėmėjus pasveikino ir renginį pradėjo žaismingai nusiteikusi Pelytė Minė. Ji džiaugėsi galėdama dalyvauti tokiame gražiame šventiniame renginyje, gyrėsi, jog nedvejodama atvyko net iš paties Disneilendo. Nereikia net sakyti, kokia nuostaba ir džiaugsmas žibėjo vaikų akyse. Viso žaidimo metu Minei talkino Peliukas Mikis (Ovidijus Normantas). Aptarus žaidimo taisykles, prasidėjo intelektualios kalėdinės varžytuvės.

Renginys trečius metus organizuojamas kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariatu ir Šilutės moterų klubu „Moterų seklyčia“. Vaikai kartu su savo socialine pedagoge, „Moterų seklyčios“ nare ir policijos rėmėju susiskirstė į 8 komandas: „Žėručių“, „Kūčiukų“, „Sniegučių“, „Rudolfų“, „Burtininkų“, „Magų“, „Elfų“ ir „Nykštukų“. Visi turnyro klausimai buvo susiję su Kalėdomis ir žiema, animaciniais filmukais ir smagia kalėdine muzika. Žaidimui po truputį įsibėgėjant juokas garsėjo, užvaldė azartas ir troškimas nugalėti.

Prieš pat žaidimo pabaigą Minė net cyptelėjo iš nuostabos pamačiusi gatve pro šalį einantį ir į langus besidairantį, raudonu kostiumu pasipuošusį barzdotą senioką. „Vaikai! Tai juk Kalėdų Senelis! Kvieskime jį čia!” – sušuko ji. Senelis greit atskubėjo vidun, žinoma, ne tuščiomis. Visoms dovanoms prireikė net stalo su ratukais, ant kurio puikavosi nuostabus tortas! Ore iškart pakvipo Kalėdomis. Visų, net suaugusiųjų, akyse suspindo šventinės liepsnelės.  Nuo šio momento prasidėjo siautulingos linksmybės.

Kalėdų Senelis buvo pakviestas kartu su visais sušokti kalėdinį šokį. Ekrane stebint šokantį interaktyvų šokėją  dalyviams reikėjo atkartoti jo judesius skambant įvairių stilių kalėdinei muzikai. Žaidimas baigėsi, tačiau šokiai tikrai nesibaigė. Buvo paskelbta pertrauka, kad būtų suskaičiuoti taškai. „Moterų seklyčios“ narė Aldona po siautulingo šokio pakvietė visus į didelį ratą sušokti „Šiaudų batus“ ir „Ančiukų šokį“. Vėliau vaikai vienas po kito deklamavo eilėraštukus Kalėdų Seneliui ir gavo saldainių.

Pasibaigus smagiai pertraukėlei Minė visus sukvietė išsiaiškinti, kas tapo intelektualiosios popietės nugalėtojais. Viena po kitos buvo paskelbtos 3 prizinės vietos. Trečioji vieta atiteko komandai „Elfai“, ant antrojo laiptelio užkopė „Rudolfai“, o pirmoji vieta atiteko vėlgi „Burtininkais“ pasivadinusiai komandai. Tikras stebuklų metas, tikros užburtos Kalėdos!

Bibliotekos suruoštas dovanas komandoms nugalėtojoms dalino Kalėdų Senelis. Kiekvienas kalėdinio maratono dalyvis gavo po saldų advento kalendorių ir maišelį saldainių. Klubo „Moterų seklyčia“ pirmininkė Aldona Sapronaitienė tarė įkvepiančius sveikinimo žodžius bei kartu su klubo narėmis išdalino didžiulį maišą saldžių prizų visiems vaikams.

Šilutės bendruomenės pareigūnė Nerija Ropienė dėkojo „Moterų seklyčios“ klubui ir jos pirmininkei Aldonai Sapronaitienei už ilgametį bendradarbiavimą ir paramą. Šiltus žodžius ji išsakė policijos rėmėjams ir apdovanojo juos už nuoširdų darbą, neatlygintiną paramą, bendradarbiavimą. Padėką bei dovanas Nerija įteikė ir bibliotekos Informacijos skyriaus vedėjai Sandrai Jablonskienei, dėkodama už pagalbą organizuojant linksmus ir intelektualius renginius. Kalėdų Senelis buvo nustebintas, nes ir pats gavo dovanų.

Išsidalinę dovanas visi buvo pakviesti į saldųjį kampelį vaišintis tortu, sausainiais, kava ir arbata.

Renginį finansavo Lietuvos kultūros taryba, Šilutės rajono savivaldybė, Šilutės klubas „Moterų seklyčia“ ir Šilutės rajono policijos komisariatas.

 

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai