Skaitmeninio raštingumo mokymai Juknaičiuose

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale lapkričio 18–19 dienomis surengti 6 valandų skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems pagal mokymo programą „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“. Mokymų metu dalyviai susipažino su nemokamomis programomis, skirtomis nuotraukoms redaguoti, sužinojo, kaip redaguoti skaitmenines nuotraukas, kurti jų koliažus ir nuotraukų animacijas, kaip saugiai dalintis nuotraukomis ir kita informacija internete bei socialiniuose tinkluose.

Lapkričio 20–21 dienomis vyko 6 valandų trukmės skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems pagal mokymo programą  „Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“.  Mokymų metu paaiškinta apie slaptažodžių kūrimą, saugų ir atsakingą bendravimą ir bendradarbiavimą e. paštu, e. kalendorių ir laiko planavimą.

Gruodžio 9–10 dienomis vyko mokymai turintiems pagrindinius skaitmeninius įgūdžius pagal 6 valandų programą „Karjeros galimybės TAU: inovatyvus savęs pristatymas“. Mokymų dalyviai tobulino skaitmeninius įgūdžius, mokėsi kaip prisistatyti kitiems, kaip susirasti gyvenimo aprašymo pavyzdžių internetinėse paieškos sistemose, kaip sukurti originaliai atrodantį gyvenimo aprašymą arba vaizdo filmuką ir prisistatyti naudojant vaizdo priemones.

Skaitmeninio raštingumo mokymus organizuoja asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“ kartu su partneriais – UAB „Baltijos kompiuterių akademija”, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir VŠĮ „Informacinių technologijų institutas“.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

 

                                      Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai