Kalėdinių dirbtuvių metas

Nenumaldomai artėjančios didžiosios metų šventės daugelį iš mūsų paverčia geraisiais Kalėdų Senelio padėjėjais. Gruodžiui įžengus į mūsų kiemus pradedame galvoti apie dovanas ir dekoracijas, kurios nudžiugintų mums artimus ir brangius žmones, suteiktų jaukumo ir išskirtinumo  namuose.

Kasmet pasitinkant didžiąsias metų šventes  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale organizuojamos kūrybinės dirbtuvės ,,Pasikvieskime Kalėdas“, kurios tradiciškai pradedamos su pačiais jauniausiais bibliotekos lankytojais. Šventinių atvirukų dirbtuvių metu  kartu su Šilutės r. Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus pradinukais gaminome kalėdinius sveikinimus  tiems, kam labiausiai reikia palaikymo ir dėmesio – pagyvenusiems žmonėms.  Tikimės, kad kalėdinio pašto dirbtuvėse pagaminti atvirukai pradžiugins senelius ir jų šventes padarys šviesesnes.

Gruodžio 7 dieną kūrybinės popietės „Suraitytas pasaulis“ metu pristatyta  inkakliškės  Virginijos Rukšnaitienės kvilingo darbų paroda. Tai yra meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės sukamos į ritinėlius, o šie formuojami į įvairias figūras.  Kvilingo meno nėra sunku išmokti. Juo gali užsiimti net ir vaikai, tačiau pabandžiusieji žino, kad didžiausia vertybė užsiimant šia technika yra kantrybė. Tai yra laiko ir kruopštumo reikalaujantis procesas. Visa tai atsispindėjo ir autorės darbuose. Popietės dalyviai susidomėję mokėsi sukti juosteles, susipažino su jų komponavimo subtilybėmis, o galimybė patiems pasigaminti snaiges, puikiai tinkančias dovanoms pakuoti ir eglutei dekoruoti, užkrėtė šventine nuotaika.

Gruodžio 14 dieną kūrybinių dirbtuvių metu moterys  gamino stalo dekoracijas – pynė advento vainiką, konstravo puokštę, rišo eglutes. Kiekviena dalijosi ne tik dekoravimo idėjomis, bet ir šventiniais receptais ar dovanų pakavimo būdais.

Smagu, kad prieš šventes biblioteka virsta „Kalėdinėmis dirbtuvėmis”, kuriose ne tik galima patiems pasigaminti dovanų ar šventinių dekoracijų, bet ir pabūti kartu, pasidalinti savo patirtimi, išmokti kažko naujo. Gera džiuginti savo artimuosius pačių pagamintomis dovanomis. Juk pati brangiausia dovana yra ta, kuriai skiriame savo laiką.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai