Knygų žymeklių edukacijos Vilkyčių bibliotekoje

Gruodžio mėnesį Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacijos „Pasakų personažai knygų žymekliuose“. Kultūros paso veikloje dalyvavo Vilkyčių pagrindinės mokyklos 2–6 klasių mokiniai.

Bibliotekininkė supažindino vaikus su pasakų žanru, aptarė, kokios pasakos sekamos advento laikotarpiu. Susirinkusieji diskutavo, kokie gali būti pasakų personažai, kokie jų bruožai jiems labiausiai patinka, ko galima išmokti skaitant pasakas.

Pagal amžių mokinukams buvo parenkami atitinkamo sudėtingumo darbeliai. Antrokai ir ketvirtokai gamino atviruką – žymeklį su nykštuko figūrėle. Antrokai dalyvavo ir antrame užsiėmime, kurio metu lankstė knygos žymeklį – kamputį. Šiame žymeklyje vaikai galėjo pavaizduoti  savo mėgstamiausius pasakų personažus, o padirbėję pažaidė ir suvaidino pasaką „Pirštinė“!

Vyresni, 5–6 klasių mokiniai, išmoko gaminti skirtukus knygelėms su skiriamąja juostele. Bibliotekininkė patarė spalvotus žymeklius naudoti ne tik skaitant knygas, bet ir papuošimams ar dovanoms.

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai