Susitikimas su Arvydu Pociumi ir jo knyga „Nematomuose apkasuose“

Sausio 16 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su buvusiu Lietuvos kariuomenės vadu (2009–2014), dimisijos generolu leitenantu Arvydu Pociumi, kuris pristatė atsiminimų knygą „Nematomuose  apkasuose“. Kartu su knygos autoriumi atvyko bei renginį vedė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Šilutės skyriaus pirmininkė, Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė Sandra Tamašauskienė.

Knyga skirta visiems Lietuvos žmonėms, aktyviems Atgimimo laikotarpio įvykių dalyviams, 1990–1991 m. Lietuvos laisvės gynėjams, kurie sunkiu Lietuvai metu savanoriškai atliko savo pareigą – gynė Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

Svečias ne tik pasakojo Sausio 13-osios prisiminimus, bet kalbėjo ir apie tai, kaip kūrė Lietuvos kariuomenę, vadovavo jai, atvirai išsakė tuo metu patirtus jausmus.

Renginyje dalyvavo gausus Šilutės šaulių 8-osios kuopos jaunimo būrys bei Pamario bendruomenės nariai.

Toks renginys skatina meilę ir patriotiškumo jausmą tėvynei, primena, jog tai yra svarbi vertybė kiekvieno gyvenime. Dalyvavusieji turėjo galimybę įsigyti Arvydo Pociaus atsiminimų knygą „Nematomuose apkasuose“ su autoriaus autografu.

 

 

Renata Dedurkevičienė,
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus
vyresnioji bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai