Vaikai domėjosi bibliotekininko profesija

Sausio 17 dieną kartu su pavasariškai skaisčia saule Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą aplankė  Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus paruošiamosios grupės „Skruzdėliukai“ auklėtiniai. Jie atėjo ne šiaip sau, bet su tikslu – susipažinti su  biblioteka, sužinoti, kam ji skirta, ką čia veikia bibliotekininkai.

Bibliotekininkas – viena iš profesijų, apie kurią vaikai sužino edukacijų apie profesijas metu. Klausimai pylėsi kaip iš gausybės rago. Iš kur atsiranda knygelės, kaip reikia elgtis bibliotekoje, ar reikia plauti rankas prieš vartant knygeles, kaip tapti bibliotekininku… Bibliotekininkai turėjo paplušėti, kol atsakė į visus klausimus.

Vaikai atsinešė po piešinį, kuriame nupiešė savo mėgstamos pasakos herojus. Čia ir Trys paršiukai, ir Pagrandukas, ir Pelenė, ir Raudonkepuraitė. Visų nė neišvardinsi. Visi tie piešiniai papuoš Rusnės bibliotekos vaikų piešinių galeriją.

„Skruzdėliukai“ pasižadėjo kuo greičiau dar paūgėti ir pradėti lankytis bibliotekoje, iš pradžių su tėveliais, o vėliau ir vieni.  Juk jau ne vienas pažįsta raides, net sugeba paskaityti žodžius. Labiausiai nudžiugino tai, kad Rusnė, Paulina, ir Lėja išsakė savo svajonę užaugusios būti bibliotekininkėmis. Taigi pamaina auga…

 

Auksė Čėsnienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai