Kūrybinis užsiėmimas „Karpiniai iš popieriaus“

Vasario 5 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vyko susitikimas  su literate, tautodailininke karpytoja Terese Leciūte-Lorenčiene. Renginyje dalyvauti atvyko Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus ketvirtos klasės mokiniai su mokytoja Jūrate Jasaitiene.

Viešnia užsiėmimo dalyvius supažindino su karpymo istorija, primindama, kad karpiniai – sena meno šaka. Kruopštus karpymo menas šiandien yra viena populiaresnių tautodailės šakų. Iš amžių glūdumos atėję, per ilgą laiką išlikę populiarūs ir mėgstami šie dailieji amatai įdomūs ir šiandien. T. Lorenčienė pristatė savo karpinių darbus, papasakojo kaip pamėgo karpinių meną.  Tautodailininkė paatviravo, kad kiekvienas galime išlaisvinti savo mintis bei fantaziją ir sukurti unikalius popieriaus karpinius.

Vaikai iš pradžių smalsiai apžiūrėjo tautodailininkės eksponuojamus darbelius, o vėliau viešnia pasiūlė jiems išsikarpyti širdeles. Kruopščiai dirbę ir klausydamiesi viešnios  patarimų, susirinkusieji išsikarpė širdutes, kuriomis papuoš atvirukus ir padovanos savo mamai ar kitam mylimam žmogui šv. Valentino dieną.

Tautodailininkė kiekvienam padovanojo po savo karpinių darbą – dailų knygų skirtuką bei savo parengtą knygelę „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“. Vaikai nuoširdžiai džiaugėsi gautomis dovanomis, pabendravo, pasidžiaugė sukurtais darbeliais.

Dėkojame Teresei Lorenčienei už nuoširdų bendravimą, patarimus ir dovanėles.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė  

Spausdinti
Facebook komentarai