Skaitmeninio raštingumo mokymai Kintų bibliotekoje vyksta ir pradinukams

Gyvenimo be kompiuterio ar interneto teikiamų galimybių jau nebegalime įsivaizduoti. Tai tampa tokia būtinybe, kaip mokėjimas skaityti ar rašyti.
Vasario 7 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko skaitmeninio raštingumo mokymai, kuriuose dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos antros klasės mokiniai. Mokymų tema buvo „Internetas – mano priešas ar draugas?“
Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Irena Šerkienė paklausė mokymų dalyvių: „Tai kas yra internetas? Ar draugas, ar priešas?“ Mokiniai pasidalino į dvi stovyklas: vieni – už, kiti – prieš. Diskusijos metu aptarta interneto nauda ir žala. Kiekvienas vaikas turėjo savo nuomonę šiuo klausimu ir ja pasidalino su klasės draugais.
Bibliotekininkė dalyviams papasakojo, kokių slaptažodžių reikia norint prisijungti prie viešosios interneto prieigos, pademonstravo , kaip įjungti kompiuterį ir jį saugiai išjungti. Mokiniai, naudodamiesi interneto naršykle „Google Chrome“, ieškojo jiems reikiamos informacijos. Visi ieškojo informacijos apie vabzdžius, nes reikėjo pasiruošti pasaulio pažinimo pamokai.
Pasirodo, kad antrokai jau nuo pirmos klasės dalyvauja įvairiose edukacinėse olimpiadose, kur užduotis reikia atlikti internetu, tad nenuostabu, kad moksleiviai puikiai atliko mokytojos pateiktas užduotis.
Pasibaigus mokymas dalyviai buvo pakviesti apžiūrėti bibliotekoje veikiančios Šilutės meno mokyklos Kintų, Žemaičių Naumiesčio dailės skyrių bei Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro mokinių Užgavėnių kaukių parodos „Užgavėnių personažai“ (vad. dailės mokytojas metodininkas Aurimas Liekis). Mokiniams, lankantiems dailės mokyklą, buvo smagu parodoje rasti savo kūrybos darbus ir pristatyti juos klasės draugams.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai