Pristatyta Lietuvos išeivės knyga „Palieski angelo sparnu“

Nuo liūdesio iki džiugesio, nuo gimimo iki išėjimo į amžinybę, nuo meilės iki neapykantos, nuo besišypsančių akių iki ašarų – visa tai sudėta į Deivinos Orchidės (Jūratė Gembutienė) knygos „Palieski angelo sparnu“, pristatytos vasario 29 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, tekstus ir fotografijas.

Deivina Orchidė – eilių kūrėja, Lietuvos išeivė, gyvenanti Airijoje. Ši knyga – ne šiaip eilėraščių rinkinys, ji turi gilią mintį, prasmę ir gražią istoriją. Idėja išleisti knygą kilo sukūrus eiles apie vaikus, sergančius vėžiu. Skausmas dėl sergančių vaikų ir susižavėjimas pasiaukojančiais žmonėmis Deivinai pametėjo mintį sukurti eiles apie ligoninėje besigydančius vaikus. Šiam rinkiniui surinktos 97 eilės, 10 esė, 120 fotografijų ir 55 mintys. Dvidešimt procentų lėšų nuo parduotų knygų bus skirta ne pelno siekiančiai paramos ir labdaros organizacijai „Mamų unija“, kuri rūpinasi ne tik Lietuvos vaikais, sergančiais vėžiu, bet ir jų tėveliais.

Renginys nepaliko abejingų visų jautrios sielos žmonių. Autorės nuoširdumas ir artimas bendravimas su auditorija pavergė visus. Susirinkusieji dėkojo renginio vedėjai Andželai Pontežienei, kūrėjos vadybininkei, kad nepaisant renginių maratono neaplenkė mūsų miesto ir suorganizavo renginį Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Deivinos Orchidės pakviesti savo kūrybiniais polėkiais dalinosi ne vieną knygą išleidusi Birutė Morkevičienė ir – gerų emocijų kūrėjas Eugenijus Šuldiakovas.

Pabaigoje renginio dalyviai noriai įsigijo knygą ir išeidami sakė: „Ant tokių žmonių gerumo laikosi pasaulis.“

Lauksime tolimesnių autorės knygų ir žinių apie jos vykdomus gerumo projektus. Išsamesnę informaciją apie Deivinos Orchidės veiklą galima rasti interneto svetainėje www.deivinaorchide.com. Apsilankykite, nenusivilsite!

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai