Biblioteka atvėrė duris stovyklautojams – Juknaičių pradinukams

Birželio 15 d. Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka sulaukė svečių iš Juknaičių pagrindinės mokyklos. Pradinukus atlydėjo pradinių klasių mokytojos Svetlana Jucienė, Rasa Urbonavičienė ir Birutė Verbuvienė. Vaikai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėlėse „Draugystės juosta“. Jos metu jaunieji stovyklautojai išmoko supinti draugystės apyrankę sau bei savo draugui.

Moksleiviai apžiūrėjo įspūdingą kraštietės žurnalistės, redaktorės, fotomenininkės, meno kūrėjos Lijanos Valatkienės parodą „Saga apie Lietuvą“. Tai projektas, kuriuo siekiama iškelti Lietuvos piliečių emigracijos klausimą. Projektui surinkta 1,5 milijono sagų. Tokia sagų gausa ir jų pateikimo būdas labai nustebino vaikus, prie parodos vyko diskusija apie idėjos atsiradimą ir įgyvendinimą.

Stovyklautojai žaidė populiarų ir reakcijos reikalaujantį žaidimą „Tik Tak Bum“, mėgavosi virtualia realybe naudodamiesi 3 D akiniais.

Mieli šilutiškiai ir miesto svečiai, kviečiame ir Jus užsukti į biblioteką! Draugaukime! Bibliotekininkai padės vaikams susiorientuoti informacijos platybėse, atsirinkti, ką veikti atostogų metu, juk privačios stovyklos yra ne visiems prieinamos. Bibliotekos paslaugų pasiūla yra plati, kasmet jomis prisidedama prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai