Kūrybinės dirbtuvėlės „Išmanieji įrenginiai“

Birželio 12 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko dirbtuvėlės „Išmanieji įrenginiai“, surengtos vykdant projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės. Dirbtuvėlėse buvo pakviesti dalyvauti Kintų pagrindinės mokyklos vasaros poilsio stovyklos „Vasara vaikystės miestelyje – 9“ dalyviai.  Užsiėmimus vedė Vilniaus universiteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto mokslo darbuotoja dr. Anita Juškevičienė.

Protingas namas – sistema, jungianti visus namo inžinerinius įrenginius į bendrą visumą ir užtikrinanti optimalų funkcionavimą – patogius, saugius ir ekonomiškus namus. Jie gali palaikyti ryšį su kitais įrenginiais, veikti interaktyviai ir savarankiškai, todėl dažnai yra naudojami ir už namo ribų – šiltnamiuose, gamtai tyrinėti.

Užsiėmimo metu vaikai išbandė vandens lygio matuoklį, dirvožemio drėgnumo, aplinkos temperatūros ir drėgmės lygio, vandens temperatūros bei dujų koncentracijos ore nustatymo įrenginius, sukurtus iš Arduino rinkinių. Dalyviai atliko užduotis savarankiškai ir grupėmis. Jiems  reikėjo įvairias įrenginio dalis sugrupuoti pagal paskirtį: duomenims rinkti, apdoroti ar išvesti. Vaikai rinko reikiamą informaciją, sistemino gautas žinias bei mokėsi dirbti komandoje.

Dirbtuvėlių dalyviai, įsijungę į šias veiklas, prisideda prie jau penktus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai