Literatūros popietė vaikams „(Ne)paprastų knygų skaitymas“

Birželio 18-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo jaunieji skaitytojai rinkosi ne bibliotekoje, o netradicinėje erdvėje – lauke.

Vasara. Nuostabus metų laikas. Pradinukams mokslo metai jau pasibaigę, tad prasidėjo atostogos. Įvairių pramogų metas. Galima važiuoti dviračiu, žaisti žaidimus, maudytis, bet galima laisvalaikį praleisti su knyga. Pasibaigus karantinui  vaikai jau gali  bendrauti su  klasės draugais ne  tik nuotoliniu būdu.

Aktyviausi Gardamo skaitytojai rinkosi  miestelio parkelyje. Vaikai su savimi atsinešė per karantiną perskaitytas labiausiai patikusias knygeles. Literatūros popietės metu skaitė ištraukas iš labiausiai patikusių  knygų. Jie ne tik skaitė, bet ir papasakojo  apie kitas perskaitytas knygutes, pasiūlė paskaityti jas ir kitiems.

Pradinukai per mokslo metus paūgėja ir pasisemia žinių. Paklausus apie išmoktus eilėraštukus, jie sakė galintys jų padeklamuoti ne vieną. Kiekvienas  iš susirinkusių padeklamavo po eilėraštuką.

Vėliau prasidėjo bendravimas ir pokalbiai apie tai, ką vaikai veiks vasaros atostogų metu. Jie būtinai  dar susitiks šią vasarą,  jau rugpjūčio mėnesį kalbės apie  „(Ne)paprastas knygas“, bendraus, lauks naujų mokslo metų, kai vėl  galės susitikti  su klasės draugais.

                                                                                                                Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai