Vasara vaikams

Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre nuo birželio 15 d. iki birželio 30 d. neformalaus švietimo mokytoja Simona Venckienė organizuoja vaikų užimtumą. Kiekvieną darbo dieną čia renkasi Kintų seniūnijoje gyvenantys bei atostogaujantys vaikai.

Birželio 16 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas pakvietė atostogaujančius vaikus  dalyvauti viktorinoje „Noru žinoti”, o birželio 17 d. viktorina buvo surengta Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinės grupės vaikams. Viktorinos parengtos pagal vaikų amžių.

Birželio 18 d.  vaikai pakviesti dalyvauti robotikos dirbtuvėlėse ir turnyre. Vieni dalyviai jau ne kartą lankėsi šiuose užsiėmimuose, kitiems tai buvo nauja patirtis. Sukonstravę robotus vaikai su jais linksmai varžėsi lenktynėse. Buvo ir greitesnių robotų, ir judančių lėčiau.

Visi dalyviai džiaugėsi įsteigtais prizais.  Viktorinos ir čempionatas vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šias veiklas, prisideda prie jau penktus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai