Kintų bibliotekos durys plačiai atvertos visiems

LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras jau penktus metus kviečia mokyklas, bibliotekas, muziejus, kitas įstaigas prisidėti prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ ir suteikti vaikams galimybes prasmingai leisti atostogas. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas jau antrus metus mielai prisideda prie iniciatyvos atverdamas lankytojams duris ir siūlydamas įvairias veiklas.

Liepos 14, 21 d. vyko robotikos užsiėmimai su konstruktorių LEGO WeDo rinkiniais, o liepos 15, 22 d.  – užsiėmimai su konstruktorių LEGO MINDSTORM EV3 rinkiniais. Vaikai konstravo robotukus iš „Lego“ detalių, juos programavo ir lenktyniavo pačių sukurtais robotais. Pasibaigus čempionatams dalyviai apdovanoti diplomais ir simboliniais prizais.

Liepos 16 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas kvietė  „Vaikų vasaros stovyklos pamario krašte“ stovyklautojus dalyvauti viktorinoje „Ką žinau apie Lietuvą?“ Vaikai atsakinėdami į klausimus naudojosi planšetiniais kompiuteriais. Dėkojame Kintų jaunimo klubo narėms Simonai Venckienei ir Gabrielei  Kumutaitytei, padėjusioms  surengti ir vesti viktoriną.  Dalyviai įrodė, kad žino tikrai nemažai ir džiaugėsi didėjančiais pergalės taškais. Stovyklautojai pasitikrino žinias ir įgijo naujų. Žaidėjams atiteko Valdo Juciaus įsteigti prizai.

Esant geram orui vyko užsiėmimai su bepilotėmis skraidyklėmis (dronais). Dalyviai buvo supažindinti  su bepiločių skraidyklių galimybėmis bei saugaus valdymo instruktažu. Jaunimas mokėsi bepiločių skraidyklių  pajungimo, jų pakilimo ir saugaus nusileidimo valdymo. Kiek gerų emocijų buvo pakėlus droną į padangę ir planšetėje pamačius nufotografuotą atvaizdą.

Užsiėmimus vedė ir su robotų konstravimo, bepiločių skraidyklių valdymo pagrindais dalyvius supažindino Kintų filialo vyresnioji bibliotekininkė Vitalija Vyšniauskienė. Žinoma, pirmiausia bibliotekininkė turėjo pati išklausyti mokymų kursą. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda padėjo įgyti reikiamų įgūdžių vedant minėtus užsiėmimus, organizuotus įgyvendinant projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Visi esate laukiami, užsukite į Kintų biblioteką ir smagiai leiskite laiką. Džiaugiamės galėdami suteikti saugią ir jaukią aplinką, pasiūlyti įvairių veiklų bei kūrybinių užsiėmimų, skirtų vaikų užimtumui.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai