Viešojoje bibliotekoje vaikai dalyvavo robotikos čempionate

 

Liepos 22 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko robotikos  čempionatas, kurio metu vaikai užbaigė liepos mėnesio robotų konstravimo mokymų kursą. Šiam čempionatui vadovavo Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas.

Vieni vaikai komandoje, kiti individualiai statė ir konstravo „LEGO MINDSTORM EV3“ robotus, juos programavo ir išbandė prieš prasidedant robotikos čempionatui, kurio tikslas – skatinti vaikų  išradingumą,  kruopštumą bei atidumą, komandinio darbo ypatumus ir, žinoma, smagiai praleisti laiką.

Čempionatas prasidėjo robotų lenktynėmis. Robotai, išsidėstę starto  linijoje, turėjo kuo greičiau pasiekti finišą pravažiuodami pro kliūtis ir jų nenuversdami ant žemės. Šioje rungtyje buvo ypač svarbus  sukonstruotų robotų greitis. Visi, įveikę šią rungtį, keliavo prie kitos užduoties. Futbolo varžybų rungtyje dalyviai susiskirstė į dvi komandas, kurios varžėsi tarpusavyje, demonstravo savo gebėjimus valdyti techniką bei sukonstruotų robotų tvirtumą. Įmušę įvartį į priešininkų pusę vaikai pasijuto lyg tikrose futbolo rungtynėse. Ruošiantis „Sumo imtynių“ užduočiai kiekvienas dalyvis kovojo individualiai. Norėdami laimėti šią rungtį jie turėjo neiškristi iš rato ribų, o nugalėtojas buvo tas, kuris pasiliko rato ribose. „Sumo imtynių“ rungtyje buvo visko: ir robotai griuvo, ir puikios nuotaikos netrūko. Čempionatas užbaigtas virvės traukimo rungtimi. Mokytojas dalyvių sukonstruotiems robotams pritvirtino metalinę spyruoklę, o robotai turėjo didžiąją jos dalį tempti į savo pusę.  Pasibaigus čempionatui vaikai buvo apdovanoti diplomais ir vasariškais prizais.

Robotų čempionatas vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“ (projekto vadovė – Akvilė Tamošiūnė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šią veiklą, prisideda prie jau penktus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Spausdinti
Facebook komentarai