Šilutės biblioteka

Finansuotas bibliotekininkų projektas „Literatūriniai dialogai kitaip“

Šilutės biblioteka

Biblioteka – knygų ir žinių namai. Čia dirbančių specialistų užduotis – bibliotekos lankytojus ir svečius supažindinti su įvairiu literatūriniu turiniu bei naujienomis, rašančiųjų bendruomene, kurią sudaro profesionalai ir pradedantieji kūrėjai. Svarbi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projekto „Literatūriniai dialogai kitaip“ detalė – užtikrinti kūrėjų aktyvumą ne tik esant palankioms aplinkybėms, bet ir tuomet, kai ribojamas fizinis kontaktas ir lankytojų srautai. Ekstremalios padėties laikotarpiu pasikeitus visuomenės galimybėms naudotis kultūros ir meno produktais šios paslaugos būtų teikiamos tiesioginės transliacijos būdu.

Įgyvendinant projektą numatoma surengti kokybiškų literatūrinių ir šviečiamųjų kultūros veiklų, kurias ves profesionalūs literatūros bei meno kūrėjai. Projekto vykdymo eigoje Lietuvos rašytojų sąjungos nariai, savarankiškai dirbantys kultūros kūrėjai, literatūrinių premijų laureatai suaugusiųjų auditorijai savo kūrybą pristatys literatūrinių kūrybos vakarų „Ketvirtadienio pokalbiai tarp knygų“ metu. Jaunųjų skaitytojų lauks literatūrinis susitikimų ciklas „Literatūriniame trečiadienių maratone – išskirtiniai vaikų rašytojai“. Šie susitikimai vyks ne tik Šilutės mieste, bet ir rajono miesteliuose bei kaimuose, jų vaizdo įrašus bus galima rasti internete.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Literatūriniai dialogai kitaip“ (vadovė Vita Gerulienė) Lietuvos kultūros taryba skyrė 12 000 Eur finansavimą.

Informaciją parengė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyrius

Spausdinti
Facebook komentarai