Paikos istorijos ir muzikos garsai

Prisijungus prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialo bibliotekininkė liepos 29 dieną Juknaičių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtiniams pristatė estų vaikų rašytojos Piret Raud knygelę „Šiek tiek paikos istorijos“ ir prancūzų vaikų knygų autorės bei iliustruotojos Magali Le Huche knygelę „Pakas. Tegyvuoja rokas“.

Vienos populiariausių šiuolaikinių estų vaikų rašytojų Piret Raud knyga „Šiek tiek paikos istorijos“ – tai vaizduotę išlaisvinanti knyga. Daugybė keisčiausių klausimų kyla kiekvienam knygos skaitytojui, tačiau nebūtinai čia rasite atsakymus. Juk kartais svarbiau leisti visiems, kartu ir sau, mėgautis tuo, kas labiausiai patinka.

Knygoje „Šiek tiek paikos istorijos“ publikuojama 30 trumpų ir linksmų pasakojimų. Visi veikėjai šiuose pasakojimuose yra truputį paiki, tačiau labai mieli. Vaikai išgirdo istoriją apie labai bailų ir drovų mobilųjį telefoną. Kaskart, kai kas nors paskambindavo, jis imdavo visas virpėti. Istoriją apie grybus, kurie laikėsi duoto žodžio ir nenoromis, bet suvalgė savo kepuraites. Tiktai musmirė liūdnai pratarė, kad savo skrybėlės negali valgyti, nes ji nuodinga. Perskaityta ir istorija  apie megztinį, kuris dievina apkabinimus. Šios knygos iliustracijas piešė pati autorė, nes kas gi kitas gali taip tiksliai žinoti, kaip ta keistoji, smagioji knygos draugija atrodo.

Magali Le Huche  „Pakas. Tegyvuoja rokas!“ – garsinė knygelė, kai galima skaityti istoriją ir spustelėjus mygtuką klausytis skirtingais instrumentais atliekamų 16 skirtingų melodijų. Joje aprašomas šuniukas Pakas yra pats tikriausias muzikos gerbėjas. Jis čiumpa gitarą ir keliauja į roko muzikos miestą Londoną įgyvendinti svajonės – įrašyti pirmosios muzikos plokštelės! Vaikai kartu su Paku keliavo po Londoną ir klausėsi, kaip skamba elektrinė ir bosinė gitaros, būgnai, pianinas, saksofonas, tamburinas,  kontrabosas ar lūpinė armonikėlė.

Vykdant LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamą iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ Juknaičių bibliotekoje siūlomos įvairios veiklos bei smagūs kūrybiniai užsiėmimai, skirti vaikų užimtumui.

 

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai