Vaikų susitikimas su pasaka

Vasarai peršokus į antrąją pusę dauguma vaikų ir tėvelių pradėjo svarstyti apie artėjančius naujus mokslo metus. Susidūrus su karantinu neretas galvoja, kokie jie bus, kaip jiems pasiruošti,  ko tikėtis. Įtampai sumažinti dauguma ieško, kur nukreipti dėmesį, kaip atsipalaiduoti likusiomis atostogų dienomis.

Liepos 29 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkai sukvietė vaikus ir jų tėvelius į popietinį susitikimą iš ciklo „Ką įdomaus nuveikiam?“

Pasistengta sukurti itin jaukią aplinką, nes visų laukė užburiantis pasakų pasaulis. Pasakų kambarys buvo papuoštas šviečiančiomis girliandomis, o ant minkštų pagalvėlių vaikai galėjo jaukiai įsitaisyti ir klausytis skaitomų istorijų. Jaunieji bibliotekos bičiuliai  ir jų tėveliai sutiko Tomą Sojerį, tris muškietininkus, Robiną Hudą ir dar daugelį kitų pasakų veikėjų. Ypatingai vaikų dėmesį patraukė Roberto Louiso Stevensono pasaka „Lobių sala“, kur jaunasis Džimas Hokinsas ir jo draugai, tikėdamiesi atrasti nuožmaus pirato, kapitono Flinto paslėptą grobį, išplaukia į Lobių salą. Tuomet ir prasideda kvapą gniaužiantys nuotykiai. Tie, kas neskaitė šios nuostabios knygos apie piratų gobšumą, žiaurumą bei dorų žmonių drąsą, išradingumą ir ištikimybę draugams,  knygą gali rasti F. Bajoraičio viešosios  bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriuje.

Išklausę šaunią istoriją vaikai sulaukė staigmenos – pagalvių mūšio, kuris visiems labai patiko ir užbaigė šį stebuklingą ir smagų susitikimą.

Primename, kad jau penktus metus iš eilės Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje toliau vykdoma LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojama iniciatyva „Atverk duris vasarai“. Siūlomos įvairios veiklos bei smagūs kūrybiniai užsiėmimai, skirti vaikų užimtumui. Informaciją apie visas veiklas galima rasti interneto puslapyje www.silutevb.lt, teirautis telefonu (8 441) 78 218 arba užsukus į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką (III aukštas, Tilžės g. 10).

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai