Diskusija „Koks nuostabus tas pasakų pasaulis“

Pievoje vaikai

Rugpjūčio 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialo jaunieji  skaitytojai rinkosi  paskutiniame iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ renginyje. Diskusija „Koks nuostabus tas pasakų pasaulis“ vyko netradicinėje erdvėje – miestelio parkelyje.

Pasakos mus lydi nuo gimimo. Jas mums skaito seneliai ir tėvai, kol dar nemokame skaityti, o vėliau jau skaitome patys. O kiek yra suaugusių, neatsisakančių pasižiūrėti  animacinio ar meninio filmo,  kur iš vaikystės sugrįžta mėgstamų pasakų personažai.

Bibliotekoje susirinkę jaunieji skaitytojai galėjo pasikalbėti ir padiskutuoti  apie perskaitytas  pasakas.  Perskaityta jų ne viena. Viena iš populiariausių pasakų yra „Pelenė“,  juk  kiekviena maža mergaitė svajoja  esanti  princesė, kuri gyvenime įveikusi sunkumus sutiks savo svajonių princą, o tada  gyvens ilgai ir laimingai… Susirinkę vaikai išvardijo daug perskaitytų  knygų, o ateityje jie skaitys vis kitas pasakas ir apsilankys nuostabiame jų pasaulyje.

Pasikalbėjus apie pasakas dalyviai nusprendė pažaisti, o  geriausia tai padaryti su draugais ir lauke, juk žaidžiant  galima išmokti įveikti kliūtis. Panašiai, kaip vyksta pasakose.

Laikas būryje draugų prabėgo nepastebimai. Visi atsisveikino tardami: „Iki pasimatymo jau mokykloje.“ Jos mokiniai labai pasiilgo.

Virginija  Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai