Interaktyvi viktorina „Žvilgsnis į žvaigždes ir planetas“

Kahoot

Rugpjūčio 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, prisijungiant prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“, surengta interaktyvi viktorina „Žvilgsnis į žvaigždes ir planetas“. Dalyviai buvo pakviesti pasiruošti testui, sudarytam iš 40 klausimų, šie išskirstyti į 4 temas: „Žemė – gyvybės planeta“, „Saulės sistema“, „Žvaigždės“, „Ar žinojai, kad…?“

Supažindinus dalyvius su testo taisyklėmis išdalinta dešimt planšetinių kompiuterių. Viktorina paruošta panaudojus „Kahoot!“ programėlę. Tai yra nemokama žaidimo principu paremta virtuali mokomoji platforma, skirta apklausoms, viktorinoms ar diskusijoms rengti. Testai rodomi pasirinktame bendrame ekrane (pvz., kompiuterio), o žaidėjai pateikia atsakymus į klausimus per savo išmaniuosius įrenginius. Šios viktorinos principas – televizoriaus ekrane rodomi klausimai, į kuriuos reikia atsakyti kuo greičiau ir teisingai, o rezultatai matomi iškart po kiekvieno klausimo.

Viktorinos dalyviai spręsdami testus buvo skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo buvo pateikiamas asmeninis įvertinimas ir užimama vieta. Žaidėjai ne tik pagilino geografijos žinias, bet ir patyrė atradimo džiaugsmą. Testas iš astronomijos srities vieniems priminė užmirštus faktus, o kitiems suteikė galimybę rasti atsakymus į tuos klausimus, kurių anksčiau nežinojo. Žaidimo metu buvo užduodami klausimai: „Kokioje galaktikoje randasi Saulės sistema?“, „Kiek procentų Žemės paviršių dengia vanduo?“, „Pirmasis žmogus, išsilaipinęs Mėnulyje? “ ir t. t.

Rezultatai parodė dalyvių žinias apie Saulės sistemos planetas ir Žvaigždes. Geriausiai sekėsi Benui, užėmusiam pirmąją vietą, Aistė liko antroje vietoje, o Vilius laimėjo trečiąją vietą. Visi džiaugėsi įdomia ir smagia viktorina, dalinosi įspūdžiais.

Vėliau visi žiūrėjo dokumentinį filmą apie Žemę „Mūsų gimtosios planetos gimimas“.

Edgaras Strelčiūnas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyriausiasis bibliotekininkas

Spausdinti
Facebook komentarai