Vasarą Žemaičių Naumiesčio bibliotekoje vaikai pramogavo

Vaikai bibliotekoje

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialas įsitraukė į LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei  Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuotą iniciatyvą „Atverk duris vasarai“. Bibliotekoje visą vasarą buvo organizuojamos kūrybiškos veiklos, vyko garsiniai skaitymai, edukaciniai užsiėmimai, kino filmų peržiūros, stalo žaidimų popietės.

Birželio–rugpjūčio mėnesiais surengta 12 penktadienio kino filmų popiečių, kurių metu jaunieji  žiūrovai galėjo stebėti pačių įvairiausių žanrų filmus iš  F. Bajoraičio viešosios bibliotekos ir LRT mediatekos fondų. Filmus stengtasi parinkti prasmingus,  nenuobodžių siužetų, deklaruojančius žmogiškąsias vertybes.

Organizuoti apskritojo stalo žaidimai. Birželio 29 dieną susibūrusios vaikų komandos dalyvavo žinių varžytuvėse ­„Keliaujame po Lietuvą“, kurių metu stengtasi aplankyti kuo daugiau lankytinų vietų, per kuo trumpesnį laiką atsakyti į kuo daugiau klausimų, o nežinant atsakymų, juos susirasti. Liepos 16 dieną vaikai susipažino su miniatiūromis ir patys jas tapė ant mažyčių akmenukų. Iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ dalyviai rugpjūčio 21 dieną dalyvavo stalo žaidimo ,,Rummy“ turnyre, kuris pareikalavo loginio problemų sprendimo ir strateginio mąstymo įgūdžių.

Liepos 9 dieną vykusiuose „Grafikos kūrimo studijos“ užsiėmimuose vaikai susipažino su grafika ir  jos  atlikimo būdais, medžiagomis. Jie piešė savo sumanytus eskizus ir specialių rėžtukų pagalba išsiraižė vienetinius grafikos atspaudus,  kuriais papuošė marškinėlius.

Paminėtas prancūzų rašytojo Antuano de Sent Egziuperi gimtadienis. Literatūros popietės metu vaikai klausėsi  ištraukos iš garsinės knygos „Mažasis Princas“, žiūrėjo 1966 m. Arūno Žebriūno režisuotą kino filmą „Mažasis princas“.

Patiems jauniausiems bibliotekoms lankytojams pristatyta Evelinos Daciūtės ir Aušros Kiudulaitės knyga „Laimė yra lapė“. Vyko garsinis skaitymas, knygos personažo kūrimas, išklausytos vaikų mintys, kas iš tikrųjų yra laimė, kokie dalykai jiems sukelia džiaugsmą, laimės pojūtį. Minėta knyga Lietuvoje išleista 2016 metais ir jau yra pelniusi daug apdovanojimų šalyje ir pasaulyje, pagal ją pastatyti du spektakliai. Knyga įvertinta „The Batchelder“ apdovanojimu, kurį Amerikos bibliotekų asociacija teikia už išskirtinę pastaraisiais metais JAV išleistą knygą vaikams, sukurtą ne JAV ir ne anglų kalba.

Tikimės, kad Žemaičių Naumiesčio bibliotekoje organizuotos veiklos paskatino vaikus turiningiau praleisti vasaros atostogas.

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai