Pirmokų apsilankymas bibliotekoje – knygų namuose

Vaikai bibliotekoje

Knygų pasaulis – svarbi gyvenimo patirtis. Padėdami vaikams pamėgti knygų skaitymą, padedame jiems augti ir per knygas pamilti pasaulį.

Pramokę truputį skaityti, lydimi savo mokytojos Birutės Kaminskienės, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų  filiale rugsėjo 16 dieną lankėsi pirmokai. Dauguma jų čia yra jau dažni svečiai, tačiau keletas atėjo pirmą kartą. Vaikai sužinojo, kad biblioteka yra knygų namai, o lentynos – knygų kambariai, kuriuose gyvena skirtingos knygos: pasakos, eilėraštukai, knygelės apie gamtą ar gyvūnėlius ir enciklopedijos, padedančios sužinoti kažką naujo.

Bibliotekininkės vaikams paaiškino, kad knygelės, kaip ir žmonės, gali „susirgti“ – suplyšti, todėl jas reikia tausoti: nemėtyti, nepripaišyti, nelankstyti puslapių, vartyti puslapius švariomis rankomis. Pirmokai susipažino su bibliotekos taisyklėmis, knygelių išdavimo ir grąžinimo tvarka, pasižadėjo knygeles saugoti.

Vėliau pirmokai išsirinko skaityti jiems patikusią knygelę. Bibliotekininkės padovanojo  knygų skirtukų, kad vaikai nepasimestų skaitydami knygeles. Biblioteką pirmokai paliko linksmi, pažadėję dar ne kartą grįžti į šiuos knygų namus.

Regina Juškienė ir Rasa Strumylienė, 
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkės

Spausdinti
Facebook komentarai