Literatūros vidudienis „Baltos lankos, juodos avys…“

Vaikai bibliotekoje

Rugsėjo 16 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale rinkosi Gardamo progimnazijos 1 ir 4 klasių pradinukai. Juos atlydėjo mokytoja Virginija  Lidžiuvienė.

Šiais metais mokyklos durų slenkstį peržengė tik viena pirmokė. Klasė yra jungtinė –  vienintelė  pirmokė mokosi kartu su ketvirtokais. Vyresnieji  klasės draugai  Esterai mielai padeda mokytis.

Literatūrinio vidudienio pradžioje buvo užminta mįslė: „Baltos lankos, juodos avys, kas išmano, tas jas gano. Kas?“ Visi choru atsakė, kad tai yra knygos. Šį kartą vaikai apsilankė knygų karalystės šalyje, kurios pavadinimas – biblioteka.

Bibliotekininkei papasakoti apie biblioteką padėjo vyresnieji  mokiniai.  Pirmokėlei  buvo paaiškinta, kad knygos skolinamos ir grąžinamos bibliotekai, jos neplėšomos, saugomos ir skaitomos. Jas skaitant prasideda kelionė į žinių ir pažinimo pasaulį.

Renginio  pabaigoje  visi pakartojo priesaiką, o būsimoji bibliotekos skaitytoja pasirašė Priesaikų knygoje. Bibliotekos lentynose išdėliotos  knygutės laukia  sugrįžtančių jaunųjų skaitytojų.

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai