Pradinukai Rusnės bibliotekoje atrado sau įdomių knygų ir žaidimų

 

Žaidimai bibliotekoje

Rugsėjo 18 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą aplankė Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus  jungtinės I–IV klasės moksleiviai kartu su mokytoja Nijole Stankiene. Ketvirtokai yra dažni svečiai bibliotekoje, kaip žvirblių būrys vos ne kasdien atlekiantys. Vis skubėdami, kupini energijos, įspūdžių ir šnekų. O pirmokų šiais metais „užderėjo“ tikrai negausiai – tik trys , tačiau savo smalsumu, judrumu , noru viską sužinoti jie atstoja visą būrį.

Bibliotekininkai papasakojo pradinukams apie elgesį bibliotekoje, parodė, koks didelis ir margaspalvis yra knygų pasaulis. Didžiulės ir visai mažytės, labai senos ir naujos, dar kvepiančios dažais, knygos laukia savo skaitytojų, pasiruošusios juos nukelti į pasakų, nuotykių ar fantastikos pasaulį. Reikia tik panorėti ir šis pasaulis atsivers prieš skaitytoją. O kur dar kompiuterių kambarys, žaidimų kampelis, įvairios parodos ir renginiai.

Susipažinę su biblioteka ir joje esančiomis knygomis, pabendravę su bibliotekininkais, pabandę pažaisti čia esančius žaidimus, pirmokai tvirtai nutarė tapti aktyviais jos draugais ir lankytojais. Naujos draugystės proga vaikams padovanota po spalvingą knygelę ir palinkėta gražios bei turiningos kelionės po knygų pasaulį.

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkas

Spausdinti
Facebook komentarai