Linos Balčiauskienės tapybos darbų paroda pristatyta Grabupiuose

Parodos pristatymas

Rugsėjo  17 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko menininkės Linos Balčiauskienės tapybos darbų parodos pristatymas, dalyvaujant autorei.

Parodos autorė – menininkė iš pašaukimo. Ji nuo 2010 metų dirba Žemaičių krašto etnokultūros centre kultūrinės veiklos vadybininke. 2016 m. Šiaulių universitete įgijo edukologijos magistro laipsnį bei tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo profesinę kvalifikaciją. Vadovauja Gardamo moterų vokaliniam ansambliui „Aušrinė”.

Visi labai šiltai sutiko menininkę, uždavė daug įdomių klausimų ir su malonumu laukė atsakymų. Pokalbio metu dalyviai sužinojo, kad intensyviai piešti L. Balčiauskienė pradėjo maždaug prieš metus, kai draugė padovanojo jai rožę. Pasimerkusi gėlę suprato, jog jos nepavyks ilgai išsaugoti, nes nuvys. Tuomet nusprendė ją nusipiešti ir taip išsaugoti. Šitaip gimė pirmasis jos paveikslas.  Nuo tada moteris suprato, kad piešimas jai yra savotiška terapija, piešdama atskleidžia savo vidinę emociją.  Grįžusi iš darbo vis mąstydavo, ką reikėtų nupiešti. Paveikslai buvo nutapomi  labai greitai, yra ir tokių, kuriems užteko vos poros valandų įdėto darbo. Parodos autorė pasakojo, kad šis užsiėmimas jai taip patinka, kad net kartais pamąsto, jeigu būtų turėjusi galimybę lankyti dailės mokyklą, galbūt dabar galėtų iš tiesų vadintis menininke.

Lina pasakojo, kad ji savo paveikslams idėjų ieško  aplinkoje, internete, bet savo vaizduotėje visa tai perkuria savaip. Taip, kaip tuo metu suvokia ir jaučia. Kiekvienas paveikslas turi savo istoriją. Piešiniai atspindi dvasinę būseną.

Muzikinę nuotaiką parodos atidarymo metu dovanojo ir susirinkusiųjų širdis šildė Gardamo moterų vokalinio ansamblio „Aušrinė“ atliekamos dainos, akomponuojant J. Zalcui.

Renginio pabaigoje L. Balčiauskienei palinkėta sėkmės tolimesniame kūrybos kelyje. Susirinkusieji pakviesti pratęsti pokalbį prie arbatos puodelio ir rudeniško obuolių pyrago. Šis renginys skirtas Tautodailės metams paminėti.

Kviečiame aplankyti L. Balčiauskienės tapybos darbų parodą, kuri Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale  veiks iki spalio 21 d.

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai