Nuo sėklytės iki sveikatą teikiančio obuoliuko

vaikai

Vainuto gimnazijos paruošiamosios grupės vaikučiai su mokytoja Aldona Jukniene rugsėjo 17 dieną buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale vykusį edukacinį rytmetį „Nuo sėklytės iki sveikatą teikiančio obuoliuko“.

Vaikams papasakota, iš kur atsiranda obuoliai. Smalsumas patenkintas tyrinėjant vaisių skilteles ir sėklas. Kiekvienas į savo delniuką paėmęs po sėklytę nustebo, kad iš jos gali išaugti obelys su daugybe obuolių. Susirinkusieji gyvai atsakinėjo į klausimus: kur auga obelys, kokių jos būna rūšių, kokių skanumynų galima pagaminti iš obuolių.

Svarbiausia, kad vaikai sužinojo, kodėl reikia obuolius valgyti. Jiems paaiškinta, jog šie vaisiai turo daug vitaminų ir yra naudingi sveikatai.

Dalyviai minė mįsles, skaičiavo skaičiuotes apie obuolius, žaidė ir lenktyniavo. Smagia bei pamokančia pramoga tapo animacinio filmo ,,Obuolių maišas“ žiūrėjimas ir aptarimas. O renginio pabaigoje visi džiugiai susėdo degustuoti obuolinių vaišių: keptų obuolių, pyrago, sulčių ir kitų gardumynų.

Bronė Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai