Šventiniai susitikimai Žemaičių Naumiesčio bibliotekoje

Rugsėjo 26 dieną į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialą prasmingai praleisti laiką rinkosi kraštiečiai, miestelio svečiai, naumiestiškiai.
Susirinkusieji turėjo galimybę susipažinti su fotografijos paroda „Diena, tapusi istorija“, kur iš kiekvienos nuotraukos žvelgė visai Lietuvai pažįstamo europarlamentaro, Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus Liudo Mažylio veidas. Paroda bibliotekoje buvo eksponuojama porą mėnesių, o į parodos uždarymą atvyko pats profesorius. Renginio dalyviams jis  priminė to meto istorinius faktus, politinę situaciją, papasakojo apie Lietuvos Tarybos signatarus bei aplinkybes, kuriomis pasirašytas Vasario 16-osios Nepriklausomybės Aktas. Svečias prisiminė ir savo emocijas, kurios jį užplūdo, kai šis   dokumentas atsirado prieš jo akis 2017 m. kovo 29 d. politiniame archyve Berlyne (Vokietija). Net ir dabar, praėjus keleriems metams nuo dokumento radimo, profesoriui dalijantis prisiminimais, nuo jo veido nedingsta džiaugsmas ir šypsena. Profesorius Liudas Mažylis bibliotekai padovanojo Nepriklausomybės Akto kopiją su autografu. Dėkojame Šilutės rajono savivaldybės tarybos narei Sandrai Tamašauskienei už surengtą susitikimą su šiuo garbiu svečiu.


Vėliau žiūrovus džiugino Usėnų mėgėjų etnografinis teatras „Negelys“, vadovaujamas Jūratės Daugalienės. Jie parodė spektaklį „Marios“, pastatytą pagal Hermano Zudermano apysaką „Kelionė į Tilžę“. Spektaklyje profesionaliai, šiuolaikinėmis išraiškos priemonėmis parodomas pamario lietuvių gyvenimas vandens apsuptyje, jų sunkus darbas, meilė, žmogiškieji paklydimai, minimos įvairios pagrindinių veikėjų Anso ir Indrės buities, aplinkos, kultūros detalės.

Danutė Bružienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai