Vaikai mokėsi grafikos kūrimo

Edukacija

Rugsėjo 26 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios  bibliotekos Švėkšnos filiale vyko „Grafikos kūrimo studijos“ užsiėmimai, vykdant projektą „Kultūros edukacija „Knygos istorija: nuo rašto ištakų iki ekslibriso“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės. Užsiėmimus vedė Šilutės meno mokyklos mokytojas metodininkas Aurimas Liekis.

Norinčių į šiuos mokymus buvo daug, ne visi pateko, nes dalyvių skaičius buvo limituotas. „Grafikos kūrimo studijos“ užsiėmimus sudarė dvi dalys: teorinė ir praktinė. Pirmojoje dalyje dirbtuvėlių dalyviai buvo supažindinti su grafika, jos  atlikimo būdais, medžiagomis ir technika. Kiekvienas dalyvis gavo po plokštę, ant kurios turėjo nusipiešti savo sumanytą eskizą ir jį išraižyti. Sunkiausia buvo pradžia, nes dirbant su kaltuku reikia jėgos ir atsargumo, ne taip brūkštelėjus galima greit susižeisti. Savo išraižytą piešinį reikėjo padengti dažais, atsargiai uždėti ant marškinėlių ir  specialiomis staklėmis išspausti. Mokytojas kartu su bibliotekininke talkino vaikams atliekant šią užduotį. Visi  nekantriai laukė savo darbo rezultato ir džiaugėsi kiekvienu naujai ,,iškeptu“ darbeliu. Kūrybinio darbo rezultatas – originalūs marškinėliai, dekoruoti grafikos technika.

Dėkojame projektą vykdžiusiems Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkams ir mokytojui Aurimui Liekiui.

Danutė Šneideraitienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai