Romantizmas

Klasikos gerbėjams pristatyta poezijos ir muzikos programa „Romantizmo paslaptys“

Pianistas

Spalio 2 dieną šilutiškiai buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vykusį poezijos ir muzikos vakarą „Romantizmo paslaptys“. Programoje skambėjo Romantizmo epochos kompozitoriaus Frederiko Šopeno fortepijoniniai kūriniai ir poetų Šarlio Bodlero, Adomo Mickevičiaus, Aleksandro Puškino eilės. Muzikinius kūrinius atliko iš Vilniaus atvykęs pianistas Darius Mažintas, eiles skaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vytautas Bartuška.

Pianistas D. Mažintas, renginio pradžioje paminėjęs, kad tik per tiesioginį sąlytį su auditorija menas tampa gyvas, atliko romantinio pobūdžio fortepijoninę muziką. Atlikėjas prieš kiekvieną atliekamą F. Šopeno kūrinį trumpai supažindindavo klausytojus su  klasikinės muzikos romantizmo ištakomis, papasakodavo apie kiekvieno atliekamo fortepijoninio kūrinio unikalumą ir subtiliu skambesiu, unikaliais muzikiniais įvaizdžiais perkeldavo klausytojus į romantizmo erdvę.

Aktorius Vytautas Bartuška kiekvieną atliktą muzikinį kūrinį papildydavo Romantizmo epochos žinomų poetų eilėmis. Skaitomus Šarlio Bodlero posmus keitė Adomo Mickevičiaus lyrika, kitam muzikiniam kūriniui buvo skiriama melodinga, verčianti pamąstyti Aleksandro Puškino poezija.

Taip vyko muzikos ir poezijos pokalbis, kuriame dalyvavo ir atlikėjai, ir žiūrovai, savo emocijas reikšdami gausiais plojimais programos atlikėjams.

Renginys organizuotas vykdant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą jaunimui „Išjunk išmanųjį – atskleisk savo talentą“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Liudmila Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai