Edukacinėse dirbtuvėse rudens gėrybės virto meniškais darbeliais

Spalio 9 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filiale būrelis vaikų ir mamyčių dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Ką gi rudenėlis mums atnešė“.

Susidėję daržo ir sodo gėrybes dirbtuvių dalyviai leido savo kūrybai lietis laisvai. Kas čiupo cukinijas, kas patisonus, kiti – obuolius ar kaštonus, kukurūzų burbuoles.  Jų rankose esančios rudens gėrybės tapo laivais, ežiukais, bobutėmis, sraigėmis, kirmėliukais, animacinių filmukų herojais. O kiek gerų emocijų ir įspūdžių sukėlė vieni kitiems kūrybinių dirbtuvių dalyviai. Veidai buvo nušvitę tai šypsenomis, tai atsirasdavo susirūpinimo gaidelės – kaipgi padaryti vieną ar kitą darbelį. Tuomet į pagalbą atskubėdavo mamytės.

Savo darbelius dalyviai mielai paliko Bikavėnų bibliotekoje eksponuojamoje parodoje, kad ir kiti lankytojai galėtų pamatyti, kokia jų laki išmonė. Juk edukacinių dirbtuvių dalyviai iš tokių paprastų, kasdien vartojamų daržovių šitokių grožybių sukūrė.

Kūrybinės dirbtuvės baigtos akcijos „Vasara su knyga‘2020“ iššūkį įveikusių jaunųjų skaitytojų apdovanojimais ir saldžiomis vaišėmis.

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai