Viktorina „Ką žinai apie Lietuvą?“ vyko Kintuose ir Veiviržėnuose

Spalio 5-oji – Tarptautine mokytojų diena paskelbta UNESCO iniciatyva. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą.

Pagal UNESCO, ši diena skirta pademonstruoti mokytojų indėlį į mokslą ir jo plėtrą. Tarptautinė mokytojų federacija „Education International“ skatina Mokytojų dieną paminėti visas pasaulio šalis. Tą daro apie 100 šalių.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas jau antrus metus tęsia tradiciją: kviečia Kintų pagrindinės mokyklos bei Šilutės pirmosios gimnazijos Kintų skyriaus mokytojus dalyvauti viktorinoje. Mokytojai moko moksleivius mylėti savo kraštą ir žmones, tad jie tikrinosi žinias interaktyvioje viktorinoje „Ką žinai apie Lietuvą?“

Mokykloje šventė buvo kitokio formato, abiturientai nevedė pamokų, bet prieš viktoriną atvyko pasveikinti mokytojų su gėlėmis, gražiausiais linkėjimais  ir muzikiniais kūriniais.

Spalio 12 dieną Kintų filialo bibliotekininkė vyko į Klaipėdos rajono Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnaziją, kur kvietė jaunimą dalyvauti jau minėtoje viktorinoje „Ką žinai apie Lietuvą?“ Dalyviai papildė žinių bagažą, visos komandos pasirodė šauniai ir džiaugėsi prizais.

Viktorinos vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės. Šiuo projektu skatinama tarprajoninė partnerystė, bendradarbiavimas, didinamas bendruomenių aktyvumas, mažinama socialinė atskirtis.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai