Skaitymo skatinimo projektas „Veža“

Kintų pagrindinė mokykla 2020–2021 ir 2021–2022 mokslo metais dalyvauja projekte „Veža“ kartu su Šilutės Žibų pradine mokykla, Šilutės r. Vilkyčių pagrindine mokykla, Prienų r. Jiezno gimnazija.

Tikslas – aukštesni 1–4 klasių mokinių skaitymo pasiekimai. Kokios veiklos padės tai pasiekti?  „Skaitymo pamokos su mama ar tėčiu“ po pamokų mokykloje ar netradicinėje aplinkoje (Kintų bibliotekoje, Vydūno kultūros centre, miške ir kt.), „Vakaro skaitiniai“ – grožinės literatūros skaitymas vakarais šeimoje, „Vaikai skaito vaikams. Perskaitytų knygų dienoraščiai“ po pamokų mokykloje, elektroninių knygų skaitymas klasėje bei edukacinės veiklos bibliotekoje pamokų metu ir po pamokų.

Biblioteka – knygų namai, kur vaikai ateina pasirinkti, pavartyti, paskaityti ir pasiskolinti knygelių. Rugsėjo pabaigoje Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą aplankė Kintų pagrindinės mokyklos pirmokėliai. Vaikai susipažino su bibliotekos taisyklėmis. Mokiniai norėjo pasirinkti knygelių ir neštis namo, bet jie dar nebuvo bibliotekos skaitytojai.  Tad šį kartą vaikai vartė ir skaitė knygeles bibliotekoje, o namo kiekvienas nešė sutikimus  užpildyti tėveliams, kad kiekvienas galėtų tapti tikrais Kintų filialo skaitytojais.

Spalio 13-osios rytą pirmokai, lydimi mokytojos Astos Matvėjėvienės, sugužėjo į biblioteką su užpildytais dokumentais ir tapo bibliotekos skaitytojais. Draugystė užsimezgė pristatant Mariaus Marcinkevičiaus ir Aušros Kiudulaitės knygą „Draugystė ant straublio galo“. Susipažinę su šios knygos personažais vaikai dalyvavo kūrybinėse knygos dirbtuvėlėse. Naudodamiesi instrukcija vaikai pasigamino dramblio voką ir galvojo, kokius linkėjimus galėtų parašyti knygai, bibliotekai ar draugui. Juk skaityti, rašyti ir kurti taip smagu!

Visos Kintų pagrindinės mokyklos pradinės klasės noriai lankosi bibliotekoje, skaito knygeles ir dalyvauja įvairiose bibliotekos organizuojamose veiklose. Tikimės ir toliau gražios draugystės bei  bendradarbiavimo.

 

 Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios  bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai