Vaikams trumpai sustojo laikas – juos užbūrė paukščių gojus ir poezija

Spalio 13 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka surengė literatūrinį susitikimą su poete Gerda Jankevičiūte-Petraitiene. Renginį vedė meno kūrėja, nenuilstanti visuomenininkė, metraštininkė, kelių knygų autorė Violeta Astrauskienė. Ji yra ir pristatomos poezijos knygos „Paukščių gojus“ iliustracijų autorė.

Susitikimas organizuotas vykdant F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Literatūriniai dialogai kitaip“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos. Projektas užtikrina kūrėjų įdarbinimą iškilus fiziniams kultūros ir meno paslaugų teikimo apribojimams.

G. Jankevičiūtė-Petraitienė skaitė eilėraščius ne tik iš jau išleistų, bet ir būsimų knygų. Norą kurti pajutusi ne taip jau ir seniai, tad ir pasirodymai renginiuose dar būna nedrąsūs. Literatė yra kilusi iš Kupiškio, tačiau baigusi vidurinę mokyklą persikėlė gyventi į Klaipėdą. 1974 m. baigė J. Kupčinsko medicinos mokyklą. Dirbo vyresniąja slaugos administratore Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Autorė eiles pradėjo rašyti dar mokykloje, tačiau trūko pasitikėjimo ir savo kūrybą nutraukė. Vėliau noras rašyti atgimė. Jos eilės – lyriškos, itin daug gražių žodžių skirta gamtai, gimtajam kraštui, žmonėms. Pasak autorės, nebūtų parašiusi nieko, jei nebūtų gimusi ir augusi kaime.

Gerda myli savo gimtuosius Bajorus (Kupiškio r.), suburia į kaimo susitikimus visur išsibarsčiusius kraštiečius. Ji yra gimtojo kaimo vėliavos autorė, kuri plevėsuoja kraštiečių ir bendraminčių susitikimų metu. Jaunyste ir optimizmu trykštanti autorė mielai bendrauja ir myli kiekvieną žmogų.

G. Jankevičiūtė-Petraitienė yra Nepriklausomų rašytojų sąjungos ,,Branduma“ ir Klaipėdos r. literatų klubo ,,Potekstė“ narė. Dalyvauja susitikimuose su poezijos mėgėjais ne tik Klaipėdos krašte, bet ir kituose Lietuvos kampeliuose.

Viešnia literatūrinį susitikimą sušildė atlikdama nuostabią lopšinę, kuri dalyvius sujaudino iki šiurpuliukų. O viso susitikimo metu V. Astrauskienė kartu su Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 4 b klasės mokiniais (mokytoja – Drąsutė Vaitkevičienė) kūrė mielus paukščius, taip padėdama jiems išlaisvinti savo kūrybiškumą ir įprasminti susitikimo akimirkas

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Spausdinti
Facebook komentarai