Bibliotekoje ir toliau tęsiamos įvairios interaktyvios veiklos vaikams

Įvedus šalyje karantiną ir apribojus skaitytojų lankymąsi bibliotekoje bei trumpam pakeitus bibliotekininkų darbo pobūdį, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojai sugalvojo būdų, kaip pradžiuginti savo bičiulius ir praskaidrinti jų kasdienybę šiomis niūriomis rudens dienomis.

Atšaukus moliūgų dirbtuves, kurias buvo planuota surengti artėjant Helovino šventei, bibliotekininkai paskelbė virtualų konkursą  „Šiurpnakčio moliūgas“. Dalyviai turėjo išskaptuoti šiurpiausią moliūgą, jį nufotografuoti ir atsiųsti bibliotekos  nurodytu  el. pašto adresu. Dalyvių siunčiamos nuotraukos buvo publikuojamos bibliotekos feisbuko paskyroje. Sulaukę kūrybiškų nuotraukų, bibliotekininkai negalėjo nuspręsti, kuris moliūgas yra šiurpiausias, todėl  lapkričio 9 d. burtų keliu išrinktas šio konkurso nugalėtojas.  Juo tapo Aistė Bogočiūnienė, išskaptavusi šiurpų moliūgą pavadinimu  „Net vagys bijos ateiti į kiemą“. Sveikiname dalyvę laimėjus bibliotekos prizą, o visiems kitiems dalyvavusiems norime padėkoti ir skatiname nenusiminti, nes bus skelbiamas dar ne vienas konkursas, kuriame visi norintys galės dalyvauti!

Bibliotekos skaitytojams,  neturėjusiems galimybės dalyvauti kūrybiniame konkurse, bibliotekininkai paruošė smagią bei įtraukiančią pramogą – interaktyvią viktoriną „Fokus Pokus” bei kryžiažodį. Spręsdami galvosūkius dalyviai turėjo galimybę pagilinti žinias  apie Heloviną, jo kilmę. Skaitydami virtualioje erdvėje pateiktą šiurpią legendą „Džeko žibintas” jie susipažino su šios šventės papročiais, tradicijomis bei sužinojo įdomių faktų, kurių galbūt iki tol nežinojo. Paskaityti Helovino istoriją ir dalyvauti žaidime galite paspaudę šią nuorodą: https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/viktorina-fokus-pokus/.

Kita, tačiau ne mažiau įdomi viktorina „Nepaprasta šluotos kelionė” buvo sudaryta bei pasiūlyta bibliotekos jauniesiems skaitytojams ir jų tėveliams. Ji orientuota į šių dienų aktualijas. Interaktyvios pramogos tikslas – žaidimo forma plačiau pažvelgti į mus supantį pasaulį, sužinoti apie atliekų rūšiavimą, šio proceso svarbą mūsų kasdienybėje. Jauniesiems bibliotekos skaitytojams pateikta interaktyvi iliustruota pasaka bei lengvas ir pamokantis žaidimas ekologijos tema. Interaktyvios pramogos nuorodą spauskite čia: https://www.silutevb.lt/silute/portfolio/nepaprasta-sluotos-kelione/.

Atšaukus planuotus renginius bei kūrybines ir edukacines veiklas, kurių buvo gausiai suplanuota artėjančioms gražiausioms metų  šventėms, bibliotekininkai stengiasi surasti būdų, kaip sudominti jaunuosius skaitytojus, nori išlaikyti artimą ryšį su vaikais bei jaunimu,  praskaidrinti jų kasdienybę ir primena, kad pasibaigus šiam nelengvam laikotarpiui F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojai laukia savo bičiulių sugrįžtant į kūrybines ir  edukacines veiklas, pokalbius bei valandėles.

Bibliotekininkai nuoširdžiai dėkoja vaikams ir jų tėveliams už aktyvų dalyvavimą konkursuose ir informuoja, kad nuo lapkričio 10 d. iki gruodžio 29 d.  prasideda kita, praėjusiais metais didelio populiarumo sulaukusi skaitymo akcija  „Kalėdos su knyga“. Dalyviams bus siūloma perskaityti 3 knygas: kalėdinę, enciklopediją bei paties pasirinktą. Šių metų naujiena tapo ir nominacijos: Aktyviausia klasė, Daugiausiai skaitantis bibliotekos bičiulis bei Aktyviausia šeima. Nominantai dar neišrinkti, todėl turite progą pasistengti ir laimėti Metų nominaciją.

Konkurso baigiamasis renginys dėl susidariusios situacijos ir apribojimų nebus organizuojamas, tačiau  skaitymo akcijos „Kalėdos su knyga“ prizams laimėti dalyviai bus renkami burtų keliu, o nominacijos skelbiamos remiantis bibliotekininkų turimais duomenimis apie Jūsų perskaitytas knygas.  Skatiname dalyvauti akcijoje ir nepasiduoti slogiai nuotaikai!

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai