Literatūrinis susitikimas su rašytoja Nijole Kepeniene ir jos gerbėjais

Spalio mėnesį Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko Lietuvos rašytojų sąjungos narės, poetės, prozininkės ir vertėjos Nijolės Kliukaitės-Kepenienės (Klaipėda) kūrybos pristatymas.

Susitikimas organizuotas vykdant F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Literatūriniai dialogai kitaip“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos. Projektas užtikrina kūrėjų įdarbinimą iškilus fiziniams kultūros ir meno paslaugų teikimo apribojimams.

Šilutė – mažas miestas, kuriame vaikams nėra daug pramogų ir įvairesnio užimtumo. Taigi  įvykęs susitikimas su rašytoja jiems suteikė galimybę tiesiogiai pažinti viešnią ir jos kūrybą. Juo labiau, kad ši knygos šventė vyko mokinių rudens atostogų metu. Literatūriniame susitikime dalyvavo patys aktyviausi jaunieji bibliotekos bičiuliai, aktyvūs knygų skaitytojai.

N. Kliukaitė-Kepenienė skaitė savo kūrybos ištraukas, smagiai bendravo su vaikais. Visi kartu įsijungė į smagių muzikinių kūrinių interpretacijas, kurioms diriguodama vadovavo vaikų pamėgta rašytoja.

Dalyviai, padedami viešnios, visi kartu įveikė scenos baimę. Susitikimo metu ne tik knygų autorė pristatė savo kūrybą, bet ir vaikai papasakojo ir pristatė savo sukurtas istorijas, jas pakomentavo savo bendraminčiams. Visi už tai gavo dovanų – autorės knygų su autografu. Ypač aktyvus renginio dalyvis buvo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos ketvirtokas Erlandas Šapas.

Renginio metu muzikavo šilutiškis, dainuojamosios poezijos atlikėjas Adas Nausėda.

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Spausdinti
Facebook komentarai