Žydinčios erdvės, sukurtos tapytojos Onos Dromantienės

Šilutės Fridricho Bajoraičio bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale daugiau kaip mėnesį buvo galima grožėtis tapytojos Onos Dromantienės (Klaipėda) tapybos darbų paroda „Žydinčios erdvės“. Kūrėja yra baigusi tuometinį Stepo Žuko taikomosios dailės technikumą. Gyvena ir kuria Klaipėdoje. Ji yra surengusi ne vieną personalinę parodą Lietuvoje.

Dailininkei gamta yra geriausia mokytoja. Šiuo laikotarpiu O. Dromantienės kūryboje dominuoja augaliniai motyvai. Didelio formato tapytojos drobėse – sustabdytos augalų skleidimosi, žydėjimo, brandos akimirkos. „Gėlės mano kūryboje dominuoja sąmoningai. Jas renkuosi tarsi gyvus ir pagrindinius personažus mintims išsakyti, nuotaikai sukurti, juk gėlės bei augalų spalvinė įvairovė leidžia išplėsti subtilesnį estetikos suvokimą, ramina bei gydo mus, padeda atsipalaiduoti. Augalai primena paukščius, kartais – drugius, o kartais – mažas kosmoso visatas. Jie įkvepia gyventi, mylėti ir kurti“, – sako dailininkė.

Tapytojos paveikslai tarsi atlieka dailės terapijos funkciją, žavi pozityvumu, kuria gerą nuotaiką, į juos norisi žiūrėti.

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai