Nauji metai – naujos idėjos

Nauji metai – naujos idėjos

Nauji metai dažniausiai asocijuojasi su naujų darbų pradžia, nauju gyvenimo puslapiu, naujų tikslų išsikėlimu. Mums visiems reikia to laikotarpio, simbolizuojančio pokyčius. Vieni prisižada sau pradėti sportuoti, kiti – sveikiau gyventi, dar kiti užsibrėžia naujus tikslus, kuriuos būtinai įgyvendins darbe. Nors tyliai ir ramiai įžengėme į naujuosius 2021-uosius metus, tačiau viduje, tikiu, daugumai gimė minčių, tikslų ir noro nuveikti kažką kitokio, svarbesnio, įdomesnio, prasmingesnio bei patirti naujų įspūdžių.

Šie norai neaplenkė ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojų. Vaikų aptarnavimo skyrius paruošė kelias naujienas, kurios sužadins ne tik jaunųjų skaitytojų, bet ir vyresniųjų smalsumą bei norą įsitraukti į šias veiklas. Tikimės, kad jos puikiai integruosis tarp vaikų ir jaunimo populiarumą bei palankumą jau įgavusių iniciatyvų. Tokių, kaip didelio dėmesio ir žinomumo sulaukusios skaitymo skatinimo akcijos „Kalėdos su knyga“ ir Metų nominacijų paskelbimo iniciatyvos. Jos bus ir toliau tęsiamos bei populiarinamos, siekiant įtraukti kuo daugiau dalyvių: vaikų, jaunimo, klasių bei šeimų. Pasibaigus karantinui, vyks užklasinės veiklos, pokalbių valandėlės, interaktyvios pramogos, viktorinos ir kt.

Taigi, pirmoji naujiena – rubrika „Vaikai rekomenduoja“. Tai iniciatyva, kurios tikslas yra vaikų pagalba skatinti skaitymą. Mąstote, kaip viskas vyksta? Ogi paprastai. Bibliotekos darbuotojai pasiūlo jauniesiems skaitytojams ir jų tėveliams dalyvauti šioje skaitymo skatinimo akcijoje, atsiunčiant fotografiją el. paštu su mėgstamos knygos pavadinimu. Bibliotekininkai paruošia visą informaciją (fotografiją bei rekomenduojamos knygos aprašą) publikuoti interneto svetainėje www.silutevb.lt. Internetas šiuo laikmečiu yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, todėl bibliotekininkai nusprendė, kad tokiais kanalais skaitytojus greičiausiai pasieks informacija bei draugų ir bendraamžių rekomendacijos skaityti įdomias knygas.

Antroji rubrika – „Asmenybės, pakeitusios pasaulį“. Bendraudami su skaitytojais, bibliotekininkai pastebėjo, kad vaikams ir jaunimui labai trūksta motyvacijos siekti savo svajonių, išsikelti naujus tikslus bei juos įgyvendinti. Naująja rubrika, kuri bus publikuojama kartą per mėnesį,  siekiama, kad vaikai įgautų pasitikėjimo bei noro nuveikti kažką ypatingo, įgautų drąsos siekti savo svajonių. Juk net ir žymiausi pasaulyje žmonės buvo vaikai. Daugelio iš jų gyvenimas buvo sunkus, tačiau tai jiems nesutrukdė prisidėti prie mūsų gerovės kūrimo. Kliūtys, kurios pasitaikė jų gyvenime, tapo varomąja jėga, verčiančia judėti į priekį, siekti savo svajonių ir įgyvendinti tikslus. Gal tarp jų skaitytojas ras vieną asmenybę, kuris įkvėps jį nebijoti žengti pirmąjį žingsnį.

Na ir paskutinioji naujiena – rubrika „Penktadienio anekdotas“ nuotaikai pakelti ir vitaminui  C gauti šią gražią šaltą žiemą. Juk sakoma, kad juokas ilgina gyvenimą.

Mieli skaitytojai, tikimės, kad šios naujienos patrauks jūsų dėmesį, suteiks naujų potyrių, paskatins judėti pirmyn, būti drąsiais bei atneš tik gerų emocijų.

Šias ir kitas veiklas,  įdomias virtualias viktorinas, smagius ir pamokančius vaizdo įrašus, akcijas jūs galite sekti bibliotekos interneto svetainėje www.silutevb.lt bei feisbuko puslapyje. Daugiau informacijos jums suteiks Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojai, kurie jūsų visada labai laukia ir turi ką pasiūlyti.

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai