Pašyšių bibliotekos skaitytojai paminėjo Tarptautinę gimtosios kalbos dieną

1999 metais vasario 21-ąją Jungtinės Tautos paskelbė Tarptautine gimtosios kalbos diena. Tai yra graži idėja, padedanti įprasminti gimtosios kalbos svarbą mūsų gyvenime, išsaugoti kultūros paveldą, tautos tradicijas ir papročius.

Lietuvių kalba – viena iš seniausių išlikusių indoeuropiečių kalbų, unikali savo tarmėmis. Anot R. V. Emersono: ,, Kalba – tai miestas, kurio statybai kiekvienas žmogus, gyvendamas žemėje, atneša savo akmenį.“ Ar tikrai saugome šį miestą, kurį mūsų protėviai statė su meile? Ar prisimename savo tėvų šnektą?

Minint Tarptautinę gimtosios kalbos dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialas organizavo gražiausio lietuviško žodžio rinkimus. Visą  savaitę  bibliotekoje apsilankę skaitytojai lauko stende rašė jiems mieliausius gimtuosius žodžius. Dažniausiai buvo minimas žodis „meilė“.

Sakoma: ,,Medis tol stiprus, kol stiprios jo šaknys“. Tad Pašyšių filialo bibliotekininkė visus savo skaitytojus vasario 21 dieną  pakvietė prisiminti savo tėvų ir senelių šnektą, savo šaknis, paklaidžioti po Tarmių miestelį ir ,,pasirokuoti“ su miestelio „gaspadine“ virtualioje viktorinoje „Tarmių miestelis ieško gaspadinės“. Savo žinias per savaitę viktorinoje pasitikrino 40  žaidėjų.

Visi norintys gali apsilankyti Pašyšių bibliotekos feisbuko paskyroje Viktorina!Spausk čia  ir paklaidžioti Tarmių miestelio gatvėmis.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė Danutė Adomavičienė

Stendas su Pašyšių bibliotekos skaitytojų užrašytais gražiausiais žodžiais

Spausdinti
Facebook komentarai