Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (24)

Velykinių margučių puošimo įdomybės Vilkyčių filiale

Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (24)

Balandžio 2 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacinio užsiėmimo „Velykiniai raštai“ tiesioginė transliacija. Naudojantis kompiuterine įranga ir „Teams“  programa surengtas nuotolinis užsiėmimas su  Vilkyčių vaikų dienos centro „Veikime kartu“ dalyviais.

Edukacijos pradžioje bibliotekininkė supažindino su Velykų tradicijomis ir kiaušinių marginimo vašku technika. Vaikų dienos centro lankytojai  pasiruošė virtų kiaušinių, o kitos  priemonės buvo pateiktos iš anksto. Vašku marginant kiaušinius reikia natūralaus bičių vaško, kotelio su smeigtuku, specialios žvakidės, ant kurios lydomas vaškas.

Vaikai su dideliu užsidegimu ėmėsi kūrybos – piešė karštu vašku ornamentus ant kiaušinių. Jiems buvo pateikta pavyzdžių su tradicinių lietuviškų margučių ornamentais ir jų prasmėmis. Jaunesniems dalyviams vaško techniką nebuvo lengva įvaldyti. Kelios mergaitės didžiavosi, kad jau yra taip marginusios, jų margučiuose išryškėjo dailūs raštai.

Visi margintojai dar labiau apsidžiaugė, kai kiaušinius nudažė savo pasirinktomis spalvomis. Vaikai iki galo paruošė margučius, nuvalydami nuo jų vašką, pašildytą virš žvakės. Tuomet raudonos, mėlynos, žalios spalvų fone išryškėjo balti ornamentai.

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (1) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (4) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (10) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (16) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (18) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (22) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (29) Velykiniai rastai_edukacija_Vilkyciai2021_1 (33)

Spausdinti
Facebook komentarai