Filmuko rodymas vaikams nuotoliniu būdu

Praktinių studijų dieną Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokiniams pristatyti robotikos užsiėmimai

Filmuko rodymas vaikams nuotoliniu būdu

Balandžio 12 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas vedė nuotolinę pamoką Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 6c klasės mokiniams, kurių informatikos mokytoja yra Selestina Sirtautė.

Nuotolinės pamokos metu pristatyti robotikos užsiėmimai, vykstantys F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Vaikai buvo supažindinti su konstruktoriais „Lego Mindstorm Ev3“ ir robotais „Vex IQ“. Aptartos robotų kūrybinės dirbtuvės: robotų dalys, variklių rūšys, lietimo, ultragarso, giroskopo bei spalvų jutikliai, sensoriai. Atkreiptas dėmesys į tai, koks svarbus yra konstruktoriaus valdymo blokas, padedantis pastarajam apdoroti informaciją, atliekantis įvairius skaičiavimus ir valdantis kitas roboto dalis. Kalbėta apie šių užsiėmimų naudą ir ypatybes. Mokiniai buvo supažindinti su programavimu ir „Education Ev3“ programa. Kalbėta, kaip reikia susikurti naują projektą, kaip yra dėliojami programavimo blokai (paletės), kuo jie skiriasi pagal temas, kokių yra pasirinkimų ir pan. Svarbu žinoti tai, kad norint su robotu atlikti tam tikrą veiksmą, reikia tinkamai atlikti nustatymus programavimo bloke. Roboto vykdomos funkcijos labai priklauso nuo to, kokį veikimo principą susikuriame.

Vaikams ir mokytojai buvo pristatytos robotų atliekamos užduotys, rungtynės ir robotų panaudojimo galimybės tuomet, kai užsiėmimų dalyviai susikonstruoja savo robotus ir juos suprogramuoja. Parodytos įvykusių užsiėmimų nuotraukos ir dveji trumpo metražo filmukai apie robotiką, kurie sukurti naudojantis filmuota medžiaga iš vykusių robotikos užsiėmimų.  Juos pamatę  mokiniai labiau įsivaizdavo pačius robotus, kaip jie atrodo, važiuoja ir veikia.

Pamokos pabaigoje robotikos mokytojas vaikams papasakojo, kiek laiko trunka viena robotikos paskaita, kiek tęsiasi vienos grupės mokymai, kokiu būdu galima registruotis į užsiėmimus. Mokytoja Selestina vaikams davė užduotį, susijusią su robotika.

Visi norintys į būsimus robotikos užsiėmimus gali registruotis telefonu (8 441) 77 137 arba atvykę į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrių (I aukštas, Tilžės g. 10). Robotikos užsiėmimai ir kitos edukacijos yra nemokamos.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Mokytojas rodo lego konstruktorių

Spausdinti
Facebook komentarai