Mirė vaikų rašytojas, poetas Sigitas Poškus

2021 m. gegužės 29 d., eidamas 64-uosius metus, mirė poetas, prozininkas, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bičiulis Sigitas Poškus.

Šilutės rajone, Alseikiuose, gimęs kūrėjas laikomas vienu savičiausių ir įdomiausių šiuolaikinių vaikų rašytojų. Literatūroje debiutavęs poezijos rinkiniu „Eilėraščiai“ (1991), S. Poškus išleido kelias dešimtis knygų: „Mūsų brolelis“, „Trumpos pasakaitės“, „Dovilės albumas“, „Pakeliui iš Liliputijos“, „Nebaigta pasaka“, „Amalgama“ suaugusiems – interaktyvus romanas „Rekonstrukcija“ ir kt. Nemaža dalis nominuota, daugelis knygų paskelbtos geriausiomis metų knygomis vaikams (1995, 1998, 2003, 2007). 1994 m. S. Poškus tapo Lietuvos rašytojų sąjungos nariu. 2018 m. jam buvo įteikta Ievos Simonaitytės literatūrinė premija.

Kone du dešimtmečius besitęsusi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bičiulystė su rašytoju palieka šiltus, šviesius prisiminimus apie bendras akimirkas, susitikimus, pasikalbėjimus. Kartais šie pasikalbėjimai virsdavo tiesiog pasilabinimu ir pokalbiu apie nieką, kaip dažnai pasitaiko tarp artimų draugų.

S. Poškus yra dalyvavęs kone visuose F. Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuotuose literatūriniuose konkursuose-šventėse „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” (2007 m. už kūrinius vaikams ir jaunimui tapo konkurso laureatu, 2005, 2015, 2018 m. pelnė nominacijas), kraštiečių sueigose „Šviesos parnešti, gera padaryti…“, daugelyje kūrybinių susitikimų su pamario krašto vaikais ir suaugusiais, literatūriniuose vakaruose.

Rašytojas S. Poškus turėjo ne kiekvienam vaikų rašytojui duotą dovaną – mokėjimą bendrauti su jaunąja auditorija. „Iš vaikystės taip ir neišaugau“, – yra prisipažinęs kūrėjas. Pamario bibliotekose įvykę susitikimai žavėdavo rašytojo sąmoju, betarpiškumu, čia ir dabar sukurtomis improvizacijomis.

Kraštiečio nuoširdaus bendravimo su šilutiškiais atminimą liudys bibliotekoje saugomos autorinės knygos ir jose palikti autografai, įrašai Svečių knygoje, daugybė susitikimų nuotraukų.

 

Plačiau apie kraštietį rašytoją S. Poškų skaitykite: https://www.bernardinai.lt/2018-06-12-sigitas-poskus-rasau-kad-butu-smagu-ir-man-ir-vaikams/

Spausdinti
Facebook komentarai