Įsibėgėjo projektas „Knygrišystė knygių žemėje“

Pirmieji žingsniai rišant knygą

 

Vasarai įžengus į rugpjūčio mėnesį daugelis jau pradeda mąstyti apie artėjančius rudens darbus, dėliotis planus naujiems mokslo metams. Nesnaudžia ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojai. Įsibėgėjus projektui „Knygrišystė knygių žemėje“, finansuotam Lietuvos kultūros tarybai, bibliotekininkai rugpjūčio 16 dieną sukvietė vaikus į edukacinį užsiėmimą „Senoji knygrišystė“. Dalyviai turėjo galimybę įsirišti knygą iš natūralios odos pagal senąsias knygrišių tradicijas. Bibliotekininkai žinių ir šio amato subtilybių sėmėsi iš Vilniaus knygrišių gildijos pirmininko Rimo Supranavičiaus – profesionalo, šio nuostabaus amato puoselėtojo bei vienintelės Lietuvoje knygrišių gildijos vieno iš įkūrėjų. Įgytomis žiniomis pasidalinta su užsiėmimo dalyviais. Jie supažindinti su knygrišystės istorija, suteikta galimybė prisiliesti prie knygos gimimo. Įgyvendinant minėtą projektą įsigytos specialios šiam amatui reikalingos priemonės, kuriomis mokėsi naudotis vaikai, besidomintys knygrišyste.

Rišant knygutes buvo dalinamasi istorijos žiniomis apie knygos atsiradimą, jos kelią, literatūros įvairovę bei skaitymo naudą. Pasibaigus užsiėmimui vaikams pasiūlyta dalyvauti interaktyvioje viktorinoje „Žinių pakeleiviai“, kurios metu jie pasitikrino savo dėmesingumą bei įgytas žinias kūrybinio užsiėmimo metu, sužinojo naujų faktų apie knygų pasaulį.

Prasidėjus naujiems mokslo metams bibliotekininkai į edukacines projekto „Knygrišystė knygių žemėje“ veiklas stengsis įtraukti kuo daugiau Šilutės pradinių klasių moksleivių, šeimynų bei kvies visus, norinčius dalyvauti užsiėmimuose, susipažinti su knygos gimimu. Mūsų tikslas – įveiklinti knygrišyklą, kuri padėtų išsaugoti senųjų amatų tradicijas bei paskatinti vaikus atrasti knygą ir patirti skaitymo džiaugsmą.

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Vaikai draugiškai p[adeda vieni kitiems darbuojantis su yla Rišant knygą reikia turėti ir siuvimo įgūdžių Pirmieji žingsniai rišant knygą Darbas vyko rimtas ir reikalavo kruopštumo Dalyviai žinias tikrino interaktyvioje viktorinoje Žinių pakeleiviai Dalyviai veria odines virveles

 

Spausdinti
Facebook komentarai