Šilutės M. Jankaus pradinukai dalyvavo interaktyvioje pamokoje apie Vilniaus įkūrimą

Interaktyvioje pamokoje – Vilniaus įkūrimo legenda

„Miega didysis kunigaikštis ir sapnuoja: ant Plikojo kalno stovi didžiulis geležinis vilkas ir staugia į mėnulį galvą iškėlęs. O tas staugimas toks garsus, lyg šimtas vilkų kauktų.“ („Vilniaus legenda. Aut. Dainius Juozėnas). Kas gi nežino vienos gražiausių legendų apie Vilniaus miesto įkūrimą, jo pradžią, apie krivį Lizdeiką ir kunigaikštį Gediminą bei žymųjį jo sapną.

Šie metai pažymėti ypatinga sukaktimi – Lietuvos sostinė Vilnius švenčia 700 metų gimtadienį! Šia proga Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyrius visus metus vykdys interaktyvią pamoką, parengtą pagal Viltarės Ryčkovienės knygą „Gediminas ir Vilniaus įkūrimo legenda“. Mokytojams ir mokiniams, nemėgstantiems nuobodžiauti ir ramiai sėdėti klasėje, skaitantiems knygas, stengiantiems patirti daug nuotykių, ir ieškantiems netradicinių būdų papildyti savo žinių bagažą bei besivaržantiems su draugais žinių viktorinose, ši edukacija – puikus pasirinkimas. Interaktyvi pamoka apie Vilniaus įkūrimą – tai nuotykių kupina kelionė, nukelsianti vaikus į laikus, kai Vilnius dar nebuvo Lietuvos sostinė, o vietoj aukštų dangoraižių čia augo šimtamečiai ąžuolai. Moksleiviai, dalyvaujantys interaktyvioje pamokoje, drauge su Lietuvos kunigaikščiu leisis į medžioklę, kartu su kriviu Lizdeika aiškinsis pranašišką Gedimino sapną, spręs įvairiausius galvosūkius bei varžysis tarpusavyje spręsdami interaktyvios viktorinos „Gediminas ir Vilniaus įkūrimo legenda“ klausimus ir galiausiai padės kunigaikščiui Gediminui įkurti Lietuvos sostinę – Vilnių!

Pirmieji šiais metais sudalyvauti interaktyvioje pamokoje suskubo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos antrokai su mokytoja Rasa Dulkiene. Dalinamės užsiėmimo akimirkomis ir kviečiame 1-5 klasių mokytojus dalyvauti interaktyvioje pamokoje „Gediminas ir Vilniaus įkūrimo legenda“. Registruotis tel. (8 441) 78218 arba užsukus į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyrių (3 aukštas, Tilžės g. 10, Šilutė).

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė

Šilutės M. Jankaus pradinukai dalyvavo interaktyvioje pamokoje apie Vilniaus įkūrimą Šilutės M. Jankaus pradinukai dalyvavo interaktyvioje pamokoje apie Vilniaus įkūrimą Šilutės M. Jankaus pradinukai dalyvavo interaktyvioje pamokoje apie Vilniaus įkūrimą

Spausdinti
Facebook komentarai