Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje

Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje

Vasario 2 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialą aplankė Vainuto gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai, lydimi mokytojos A. Juknienės bei mokytojos padėjėjos J. Šedienės.

Pirmiausia vaikai buvo supažindinti su bibliotekos taisyklėmis. Vėliau bibliotekininkė aprodė fondą, pristatė jų amžiaus grupei tinkamas knygutes. Priešmokyklinukams buvo parodytos didžiausia ir mažiausia bibliotekos fonde esančios knygos, pristatytos garsinės, 3D, su judančiais elementais knygelės. Daugiausiai emocijų vaikams sukėlė knygelė „Šuniukas ir draugai“, lavinanti pojūčius. Jiems labai patiko vartyti knygelę ir paliesti puslapiuose esančius šuniuko kailiuką, nosytę, ausytę, kamuoliuką bei pleduką.

Vainuto gimnazijos priešmokyklinukai labai stropūs, puikiai atsakė į bibliotekininkės užduotus klausimus apie knygeles. Jie parodė, kaip moka skaityti „Linksmąjį elementorių“.

Žinoma, neapsieita be pramogų. Aptarę knygutes, vaikai sėdo prie kompiuterių išbandyti savo žinias žaisdami „Gudručio Dučio“ smagius žaidimus. Čia ir vėl jie parodė savo puikias žinias apie abėcėlę, figūras, skaičius, spalvas.

Atsisveikinant sutarta, kad nuo šiol priešmokyklinukai bus dažni svečiai bibliotekoje.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyresnioji bibliotekininkė

Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje Vaikai apsilankė Vainuto bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai