Gintaro Kaltenio

Rašytojo Gintaro Kaltenio knygos vaikams – galimybė tradiciškai ir išmaniai pažinti Lietuvos istoriją

Vasario 28 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko edukacinis susitikimas su ne vienos knygos autoriumi, edukatoriumi, fotografu Gintaru Kalteniu, dailininke, animatore, knygų iliustruotoja Rita Anskaitiene bei renginio vedėja Rasele Kalteniene. Dalyvaujant Šilutės Žibų pradinės mokyklos 4 klasės mokiniams (mokyt. Vilma Eglynienė) vyko trumpas detektyvinės  knygų serijos „Sek Lietuvos istorijos pėdsakais“ apie painias šalies istorijos paslaptis, kurias tiria du smalsūs šuniukai – skalikas Litas ir mišrūnas Centas – pristatymas.

Šiose istorijose knygų herojai, šunys, tyrimams naudoja ne tik detektyvo lupą, mikroskopą ar teleskopą, „Google“ paieškos sistemą, tačiau ir savos gamybos Laiko mašiną vardu Akė Matakė+.

Pasakojimai yra šmaikštūs, lengvai skaitomi bet kurio amžiaus vaikų, praturtinti šmaikščiais anekdotais, sudėtingais (kaip ir Lietuvos istorija) kryžiažodžiais.

Visi, kurie paskaitys minėtos serijos knygas, bus nustebinti kitokiais potyriais. Knygos herojai Litas ir Centas padės sužinoti ne vieną Lietuvos istorijos paslaptį. Išmaniuoju telefonu nuskenavus  greito  atsakymo kodą (QR) bus galima žiūrėti viršelyje integruotą knygos ištraukos vaizdo įrašą, vidiniuose knygos puslapiuose rasti filmą, koncertą, tautinio patiekalo aprašymą, kt.

Renginio metu pristatyta viena iš serijos knygų „Oginskio polonezo paslaptis Nr. 13“, kaip ir kitos šios serijos knygos, yra interaktyvi, patraukli šiuolaikiniam skaitytojui. Keliaujant su ja skaitytojų laukia nauji išradimai, naujos superrealybės ir galimybės.

Knygų iliustruotoja Rita Anskaitienė edukacijos dalyviams vedė kūrybines dirbtuves. Ji  papasakojo apie savo darbą iliustruojant knygas, kaip yra sukuriamas animacinio filmuko herojus, kt. Visi kartu pasigamino Rainiuko Pikselio burinį ekologinį laivelį. Burės atspindėjo knygų herojus. Dirbtuvių metu svečiai skatino vaikus mylėti gamtą ir gyventi tvariai.

G. Kaltenio knygų savo skaitytojams įsigijo ir F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Susidomėjusius maloniai kviečiame apsilankyti Vaikų aptarnavimo skyriuje (3 aukštas, Tilžės g. 10) ir mėgautis patraukliu skaitymu.

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio Gintaro Kaltenio

Spausdinti
Facebook komentarai