Nacionalinis diktantas sugrįžo

Nacionalinis diktantas sugrįžo

Nacionalinis diktantas po kelerių metų pertraukos sugrįžo jau 14-ąjį kartą ir vėl pakvietė prie popieriaus lapo visus lietuvių kalbos aistruolius. Tai galimybė pasitikrinti rašybos įgūdžius, nebijoti klysti, o priimti tai kaip progą išmokti ko nors naujo. Ne veltui šių metų organizatorių šūkis – „Rašyk. Klysk. Išmok“.

Pirmajame ture, vykusiame kovo 15 dieną, dalyviai rašė Agnės Žagrakalytės sukurtą tekstą „Invazinė rūšis“, kuris buvo transliuojamas per LRT radiją ir internetu. Diktantą skaitė LRT laidų vedėjas Marijus Žiedas.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje diktantą rašė 16 suaugusiųjų ir 2 moksleivės, filialuose (Grabupių, Katyčių, Rusnės) – 15 suaugusiųjų.

Dalyvių darbai išsiųsti į Vilnių. Nacionalinio diktanto vertinimo komisija tradiciškai išrinks raštingiausią mokinį, suaugusįjį ir užsienio lietuvį. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje.

Originalus diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 19 d. svetainėse www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt (su paaiškinimais), tad dalyviai galės savarankiškai pasitikrinti savo darbus.

Diktanto organizatoriai: Pilietinės minties institutas, LRT, Valstybinė lietuvių kalbos komisija ir jų partneriai. Diktanto rėmėjas – Šiaulių bankas.

 

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė

Nacionalinis diktantas sugrįžo

Spausdinti
Facebook komentarai