Kūrybinės-edukacinės dirbtuvėlės „Kartu su pavasariu“

Kovo 26–29 dienomis, laukiant šv. Velykų, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko kūrybinės-edukacinės dirbtuvėlės ,,Kartu su pavasariu“, dalyvaujant Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus ikimokyklinukams ir pradinukams. Susitarus įrengti dirbtuvėles domėtasi ir ieškota knygučių apie Velykas, šios šventės tradicijas, skaitytas Vaikučių kalendorius, eilėraščiai iš šių knygų: Vytės Nemunėlio ,,Strykt pastrykt Velykis“, Linos Darbutaitės ,,Baltas dangus“, Gintarės Adomaitytės ,,Debesėlis ieško vardo ir kitos pasakos“. Skaitant knygas  ir susipažinus su Velykų tradicijomis kilo mintis sukurti kūrybinių-edukacinių dirbtuvėlių plakatą, kurį kūrė beveik visi bibliotekos lankytojai. Jie su užsidegimu piešė, spalvino plakatą, kuriame vaizduojama, kaip Kiškis Piškis ir Ežys Puškorius sukviečia visus kiškius  į velykines dirbtuves dažyti, marginti margučius, laukti pavasario ir atbundančios gamtos. Vaikai spalvindami ieškojo knygų apie kiškučius, galvojo kiškiams vardus. Spalvinant, piešiant mokytasi margučius marginti karpinių technika, verti verbas, klijuoti  iš juostelių kiškučius.

Sukurtas kiaušinių kiaušinis – pats didžiausias margutis. Suklijavę didžiulio kiaušinio formos trafaretą, skambant velykinėms dainelėms, visi subėgo pažiūrėti skaidrių apie šv. Velykas. Išmokę dažyti margučius, sužinoję spalvų reikšmes, atsiraitoję rankoves vaikai margino  didelį geltoną margutį. Renginio dalyviai pasidžiaugė didžiuoju margučiu, pažaidė velykinių žaidimų, pašoko velykinių šokių.

Surengta kūrybinių-edukacinių dirbtuvėlių darbelių paroda. Pakilios nuotaikos vaikai grįžo prie savo darbų, pamokų, knygų ir su džiugesiu pradėjo laukti grįžtančio pavasario, atskriejančių šv. Velykų.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai