Advento vainiko kūrimas Inkakliuose

Yra keletas aiškinimų, kaip atsirado advento vainiko tradicija ir kodėl ji taip išplito po visą pasaulį. Vieni advento vainiko tradiciją sieja su pagonybe, kurioje jis simbolizuoja šviesos pergalę prieš tamsą, kiti šią tradicija sieja su Kristumi, kaip jo pergalę prieš tamsą ir mirtį. Apskritimas simbolizuoja amžinybę. Visada žaliuojančios eglės arba pušies šakos, iš kurių vainikas pinamas ar puošiamas, reiškia viltį ir nesibaigiantį amžiną gyvenimą. Raudona spalva simbolizuoja meilę, o keturios žvakės – keturias advento savaites. Šios žvakės po vieną uždegamos kas savaitę. Šiandien advento vainikas – tai ypatingas kalėdinio laikotarpio simbolis ir namų puošmena, sukurianti šventinę nuotaiką.

Gruodžio 1 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filiale inkakliškiai kūrė advento vainikus savo namams. Danguolė Nausėdienė pasakojo apie galimus puošimo būdus. Ji, atsinešusi galybę jau paruoštų gamtinių puošmenų, mokė kurti gražias vainiko kompozicijas.

Kiekvienas šio renginio lankytojas išėjo namo nešinas savo sukurtu advento vainiku ir gera nuotaika. Prasidėjo advento laikotarpis – didžiųjų švenčių laukimo, jam pasiruošimo metas.

 

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai