Protų mūšis „Pasuk makaulę informacijos labirinte” Kintuose

Protų mūšis „Pasuk makaulę informacijos labirinte" Kintuose2015 m. gegužės 6 d., Vaida Nausėdaitė

Balandžio 28 d., 15-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu, Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre Kintų pagrindinės mokyklos 3–4 klasių moksleiviai (mokytojos Asta Matvėjėvienė ir Vida Viršilienė) dalyvavo protų mūšyje „Pasuk makaulę informacijos labirinte”. Renginį organizavo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės. Šis protų mūšis, skirtas 3–4 klasių mokiniams, vyko ir praėjusiais metais, tad gali būti, kad taps tradiciniu.

Protų mūšis „Pasuk makaulę informacijos labirinte" KintuoseDalyvių laukė keturi turai po penkis klausimus, į kuriuos atsakydami jie turėjo „pasukti makaulę” ir nepasiklysti informacijos labirinte. 1-asis turas vadinosi „Kelionė po Lietuvą”, 2-asis – „Knygų labirinte”, 3-asis – „Įdomybės” bei 4-asis – „Muzikinės mįslės”. Kaip ir praėjusiais metais smagiausias ir labiausiai laukiamas buvo paskutinis turas. Vaikai ne tik spėjo dainelių pavadinimus, bet ir patys dainavo, linksmai leido laiką.
Iš viso dalyvavo šešios komandos. Trečios klasės komandos – „Protas”, „LTeam”, „Mėlynieji”; ketvirtos klasės komandos – „HGU”, „Pimpačkiukai”, „Nuostabusis šešetas”. Komandų jėgos buvo gana lygios, o susumavus taškus paaiškėjo, kad dvi komandos užėmė 3-iąją vietą, dvi komandos liko 4-ojoje pozicijoje. Pirmosios ir paskutinės vietos laimėtojus skyrė tik trys taškai. Nugalėtojais tapo „HGU” ( 4 klasė) komanda, kurioje žaidė Greta Freitagaitė, Skaistė Kaunaitė, Paulius Narbutas, Karolis Vaitkus bei Matas Korsakas. Nugalėtojai apdovanoti padėkos raštais ir mažomis dovanėlėmis.
Tokio pabūdžio renginiai ne tik skatina vaikus pasitikrinti savo žinias, bet ir sužinoti naujų dalykų, ugdyti mąstymą.

Protų mūšis „Pasuk makaulę informacijos labirinte" KintuoseProtų mūšis „Pasuk makaulę informacijos labirinte" KintuoseProtų mūšis „Pasuk makaulę informacijos labirinte" Kintuose

Spausdinti
Facebook komentarai