Šviesos parnešti, gera padaryti…

Sueiga

Liepos 5–6 dienomis (antradienį, trečiadienį)  Pamaryje visi keliai veda į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką. Čia vyks penkerius metus laukta tradicinė šilutiškių sueiga, subursianti buvusius ir esamus šilutiškius bendravimui, pažintims, įspūdžiams…

Pirmąją šventės dieną atvykusių kraštiečių ištikimybę kraštui ir žinias išbandysime žaismingame žinių turnyre „Pažink Šilutę kitaip…“. Jo vedėjas Marijus Budraitis tikrai neleis nuobodžiauti ne tik turnyro dalyviams, bet ir žiūrovams. Šventės metu biblioteka taps tikra meno meka – bus atidarytos ir pristatytos trys autorinės kūrybos parodos: Violetos Harvey (Portugalija) fotografijų, Romos Auškalnytės (Suomija) grafikos ir Manto Maziliausko (Vilnius) tapybos ir architektūros. Popiečio valandos bus skirtos atvykusiems kraštiečiams – jie keliaus Nemuno deltos regioninio parko edukaciniu-pažintiniu keliu „Potvynio apsupty“.

Antrąją sueigos dieną, trečiadienį,  kraštiečiai visus šilutiškius kvies susitikti, dalintis žiniomis, pasiekimais, nuomonėmis erdvėse „Šilutė“, skirtose įvairių sričių, pomėgių auditorijai. Rytiniam kavos puodeliui ir naujienoms apie lietuvių literatūrą, poezijos ir muzikos garsų proveržiui kvies literatų svetainė. Sporto aistruoliai ir mėgėjai raginami susitikti su sportinę karjerą Pamaryje pradėjusiais kraštiečiais, diskutuoti ir išklausyti jų patarimų bei patirčių. Besidomintiems verslo aktualijomis ir galimybėmis verta apsilankyti bibliotekoje ir išgirsti derybų ir pardavimų konsultanto, kūrusio ir įgyvendinusio pardavimų ir klientų aptarnavimo sistemas Sankt Peterburge, Maskvoje bei Lietuvoje, Dariaus Rupšlaukio atsakymus į klausimą, kaip hobį paversti verslu. Ištroškusieji mokslo paslapčių kartu su gemologu Arūnu Kleišmantu leisis į brangakmenių pasaulį, netgi galės juos pamatyti, stebės chemikės Sonatos Juciutės magiškus eksperimentus su sausu ledu. Siekiantiems paskęsti meno, teatro gelmėse laukia susitikimai su žymiais menininkais ir nepakartojamu aktoriumi, režisieriumi Adolfu Večerskiu. Erdvėse dalyvaus ir daugiau kraštiečių. Susitikimų fiestą užbaigs vidurdienio pašnekesiai su legendiniu aktoriumi, fotomenininku  Juozu Budraičiu.

Šilutiškių šventę vainikuos grupės „Nerija“ koncertas, kur kartu dainuosime, linksminsimės ir tarsime Kraštiečių sueigai – iki kito karto!

Spausdinti
Facebook komentarai